"Kapanmaması için çalışacağız"

Güncelleme Tarihi:

Kapanmaması için çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 10:51

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, kulübün kapanmaması için çalıştıklarını ve isim değişikliği üzerinde durduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özilhan, TAPDK'nın yeni yönetmeliği ile ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. Mc Donalds'ın 25'inci yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özilhan, şunları söyledi:

"Kulübü kapatmak istemiyoruz. Arkadaşlarımız isim değişikliği üzerinde çalışıyor. Konu ile ilgili TAPDK'ya da başvuracağız. Onların da desteği ile kapanmaması için çalışacağız. Şirketimiz bir tür çözüm arayışında.  

Birtakım başka çözümler bulabilir mi, onu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. Önümüzdeki günlerde TAPDK ile  paylaşacaklar. Biz belirli isimlerle müracaat edeceğiz ve TAPDK'dan görüş  bekleyeceğiz. Onayladıkları takdirde devam edeceğiz ve devam etmek istiyoruz. Bu  kulübün ülkeye çok önemli katkılar verdiğine inanıyoruz. Dolayısıyla TAPDK'nın  yaklaşımıyla bu sorun bir şekilde çözülecek.”

Haberin Devamı

ÖZİLHAN: BU YIL 30 McDONALD'S RESTORANI DAHA AÇMAK İSTİYORUZ

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 2010 yılında 25-26 McDonald's restoranı açtıklarını, 2011'de 30 restoran açma hedefleri bulunduğunu bildirdi.

McDonald's'ın Türkiye'deki 25. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Özilhan,  McDonald's'ın 25 yıl boyunca tüketicilere sunduğu ürünlerle 700 milyon liralık iş hacmi yarattığını, ürünlerin yüzde 98'inin Türkiye'de yatırım yapan tedarikçilerden satın alındığını söyledi.

Özilhan, 4 bine yakın istihdam ve 160'a yakın restoranın, mekan kiraları gibi birçok yan unsurla Türkiye'ye önemli bir katma değer sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“McDonald's'ı Türkiye'de büyütme planlarımız önümüzdeki 25 yılda daha da gelişecek. 2011 yılı, McDonald's markasının Türkiye'deki gelişiminde önemli bir kilometre taşı oluşturacak. Verimli büyüme planlarımızı artık daha fazla nitelikli işletmeci ile gerçekleştirme kararı aldık. Şimdiye kadar kısıtlı tuttuğumuz işletmeci sayımızı, girişimci mantığı ile McDonald's işine girmek isteyenlerle artıracağız. Böylece girişimcilik konusunda da fark yaratan bir şirket olacağız.”

Toplantıda soruları da yanıtlayan Özilhan, 2010 yılında 25-26 restoran açtıklarını, 2011'de 30 restoran açma hedefleri bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

“25 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ”

McDonald's Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim de, 25. yılın daha farklı olmasını planladıklarını ve yıl boyunca bu planları birer birer hayata geçireceklerini belirterek, bu farklılığı sembolize etmek için bütün ürün ambalajlarının yeni anlayış çerçevesinde değiştirildiğini ve ürünleri çok daha doğal hali ile gösteren yeni bir “menü board” anlayışına geçildiğini ifade etti.

Serim, bu yıl yüzde 15-20 arasında bir restoran büyümesi hedeflediklerini, işletmeci sayısını artırmayı planladıklarını söyledi.

2011'de restoranlara yaklaşık 25 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını, 2010 yılında bunun yaklaşık 32 milyon lira olduğunu bildiren Serim, 2011'de daha fazla işletmeci restoran açmayı planlamalarından dolayı yatırım miktarının biraz düşeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

McCafe'ye ilişkin de Serim, “McDonalds'ın üzerinde çalıştığı inisiyatiflerinden biri. Biz de Türkiye McDonald's olarak üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde bu inisiyatifi Türkiye'de uygulayabiliriz. Ancak bu yıl içinde hayata geçmesi çok zor” dedi.

Serim, tüketicilerden gelen talep doğrultusunda menüye organik sütü de eklediklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!