Kapalıçarşı'nın Köylü Pazarı

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşının Köylü Pazarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'nın Köylü Pazarı olarak bilinen Örücüler Sokağı, birbirinden canlı renkleriyle girenleri şaşırtıyor. Bin bir renk kumaşın yer aldığı gözalıcı sokakta, Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen dokumaları bulmak da mümkün.

Sokakta yıllardır yerli ve yabancı müşterilere kumaş satan esnaf, İstanbullular'ın genellikle, yurtiçinde yapılan pastel renkli dokumaları, dekorasyon amacıyla aldığını, turistlerin ise pırıltılı ve canlı renkli kumaşları, giysi yapmak üzere satın aldıklarını söylüyor.

Sokakta bulunan Eğin Pazarı, Karamürsel Mensucat Fabrikası kurucularından Yazmacı Süleyman Efendi'nin torunları tarafından işletiliyor. Dükkanda yıllardan beri çalışan Mürteza Günay, ‘‘Patronumuz bu işi kar için değil, aile geleneğini sürdürmek amacıyla yapıyor. Türk dokumalarını tanıtmaya çalışıyoruz’’ diyor. 400 bin lirayla 2 milyon 500 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan kumaşlar arasında Ödemiş İpeği, Kandıra, Buldan, Keşan, Trabzon bezleri yer alıyor. Dükkanda peştamallar ise 900 bin lirayla 3 milyon 500 bin lira arasındaki fiyatlarla satılıyor. Köylü Pazarı'nda pullu, simli, yerli ve ithal kumaşlar ise 4 milyon lirayla 5 milyon 500 bin lira arasından alıcı buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!