Kamu personeli için promosyon başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Kamu personeli için promosyon başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2022 07:00

5 milyon kamu çalışanı için banka promosyonlarıyla ilgili önemli bir tavsiye kararı verildi. Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) 1 Ocak ve 15 Ekim 2022 tarihleri arasında 13 bin 708 başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

KDK’ya kamu çalışanlarından da bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarının güncellenmesi talebiyle yüzlerce başvuru geldi. KDK Başkanı Şeref Malkoç’un talimatı ile bu başvurular titizlikle incelendi. KDK incelemesi sonucunda kamu kurumlarının özellikle 2022 yılı öncesi sözleşme miktarları ile son dönemlerde yapılan promosyon sözleşmesi miktarlarının, “Yenileme” hukuki kurumu ile yenilenmesinin mümkün olduğu sonucuna vardı. KDK, banka promosyonu sözleşmelerinin güncellenmesi yönünde tavsiye kararı verildi.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

KDK’nın tavsiye kararı KDK Başkanı Şeref Malkoç’un imzasıyla başvurucuların çalıştıkları kurumlara gönderildi. Kararda, “Banka promosyonu sözleşmesinin güncel ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi için yeni bir işlem tesis edilmesi hususunda tavsiyede bulunulmasına. Bu karar üzerine tesis edilecek işlemin 30 gün içinde Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna” denildi. KDK’nın tavsiye kararı maaşlarında promosyon güncellemesi yapılmayan kamu çalışanları için örnek niteliği taşıyor. Maaşlarında promosyon güncellemesi yapılmayan kamu çalışanları için de KDK’ya başvuru ve kurumları yönünden de tavsiye kararı alınması yolunu açıyor.

Haberin Devamı

İŞTE ALINAN KARAR

KDK’ya yapılan başvuruda, banka promosyonu sözleşmelerinin ekonomik koşullara uygun hale getirilerek, güncellenmesi ve ekonomik kayıplarının telafi edilmesi talep edildi. KDK başvuranları haklı buldu ve güncelleme yönünde tavsiye kararı verdi. Kararda özetle şöyle denildi:

“Tüm dosya kapsamında Kurumumuzca yapılan değerlendirmede, kamu kurumu çalışanlarının banka promosyon ödemelerinin güncellenmesi talepleri karşısında ekonomik gelişmeler, piyasa fiyatlarındaki artış ve bunlara bağlı olarak promosyon ödemeleri ile ilgili sözleşme yeniliğine giden kamu kurumlarının da uygulamaları dikkate alınarak, Kurumların özellikle 2022 yılı öncesi sözleşme miktarları ile son dönemlerde yapılan promosyon sözleşmesi miktarlarının, ‘yenileme’ hukuki kurumu ile yenilenmesinin mümkün olduğu değerlendirilmiş olup, bu taleplerinin idare tarafından yeniden ele alınması gerektiği kanaatine varılmıştır.”

 

BAKMADAN GEÇME!