Kahveler ‘cep’ten

Güncelleme Tarihi:

Kahveler ‘cep’ten
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 01:26

YENİ nesil ödeme sistemlerinden biri olan mobil ödemelerin kullanımı günlük hayatta hızla artmaya devam ediyor. Türkiye’de 45 şubesiyle yer alan İtalyan kahve zinciri ‘Caffé Nero’, MasterCard ile yaptığı çalışmalar sonucunda akıllı telefonlarından ödeme dönemini başlatıyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlarına Caffé Nero’nun uygulamasını indiren kullanıcılar, satın aldıkları kahveleri paraya veya banka kartlarına elini sürmeden akıllı telefonla yaklaşık 60 saniyede ödeyebilecek. Bu işlemi yapabilmek için kullanıcıların kredi kartı bilgilerini uygulamaya girmesi gerekiyor. Hesaplarına tanımlanan QR kod kasiyer tarafından okutuluyor. Siparişi veren müşteriler, telefona gelen tutarı onaylayıp, ödemeyi gerçekleştirebiliyor.

CÜZDANI UNUTANA KAHVE

Türkiye’de yaoılan alışverişlerdeki cironun yüzde cironun yüzde 35’i plastik kartlarla yapıldığını söyleyen MasterCard Genel Müdürü Mete Güney, gelecek dönemde bunu mobile çevirmeyi istediklerini dile getirdi. Güney, “Ama mutlaka insanların hayatına pozitif bir değer katmak gerekiyor. Müşteriler için hızı yakalamak önemli. Normalde hesap ödemek için harcanan süre ortalama 12 dakika civarında. Şimdi biz bunu ne kadar kısabilirsek o kadar fazla değer yaratırız. Kahve zincirlerinde bu rakam 12 dakika olmasa bile bu süre müşterilerin hayatından çalınıyor. Bu teknolojiyle beraber artık cüzdan olmadan kahve içilebilecek. Cüzdanı adım adım evde bıraktırmaya doğru gidiyoruz” şeklinde konuştu. Caffé Nero Türkiye Yönetici Ortağı ve Genel Müdürü Işık Keçeci Aşur ise akıllı telefon uygulamasıyla birlikte müşteri birkaç açıdan kendine değer katabildiğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Birincisi müşteri ürünü çok hızlı bir şekilde satın alabiliyor. İkincisi müşterilerin ne sevdiğini ve ne içtiği görüntüleyebiliyoruz. Üçüncüsüyse müşterilere sunduğumuz sadakat (loyalty) servisiye ücretsiz içeceklerini takip edebiliyoruz. Neredeyse tamamen manuel olarak servis ettiğimiz kahveler, karta veya paraya bile değmenden satın alınabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!