Kadın KOBİ’lere 50 milyon Euro’luk finansman desteği

Güncelleme Tarihi:

Kadın KOBİ’lere 50 milyon Euro’luk finansman desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 07:00

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadın liderliğindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansman ihtiyacını gidermek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 50 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşmasına imza attığını duyurdu.

Haberin Devamı

Kredi, EBRD’nin TEB ile yürüttüğü Türkiye İş Dünyasında Kadınlar II (TurWiB II) Programı kapsamında yer alıyor. EBRD’nin 50 milyon Euro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lere uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sağlayacaklarını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, şu bilgileri paylaştı:

‘KREDİ ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ’

“Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeye ve ekonomiye daha fazla dahil olmalarına yönelik çalışırken, iş hayatında karşılaştıkları engelleri aşmalarına destek olmak için de çok yönlü ürün ve hizmetler sunuyoruz. Kadın girişimci ve patronların finansmana erişimini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklarla kredi çözümleri sunuyoruz. EBRD ile gerçekleştirdiğimiz kredi anlaşması ile bu desteğimizin kapsamını daha da genişletiyoruz. EBRD’nin 50 milyon Euro tutarındaki bu desteğiyle kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lerimize uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sunacağız.”

 

BAKMADAN GEÇME!