Kadın ihracatçıya 4 milyar TL’lik destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın ihracatçıya 4 milyar TL’lik destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

TİM, Eximbank, İGE ve TSE’nin işbirliğiyle hazırlanan İhracatta Kadını Destekleme Projesi kapsamında, kadın ihracatçılara piyasadaki mevcut faiz oranının 4 puan altında, 3 yıla kadar vadeli 4 milyar TL kredi kullandırılacak. Proje kapsamında ayrıca, 2.3 milyar liralık da kefalet desteği sağlanacak.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş.  ve Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) kadın girişimcilere kredi imkânı sunacaklarını açıkladı. Dört kurumun işbirliği ile hazırlanan ‘İhracatta Kadını Destekleme Projesi’ kapsamında, ilgili kriterleri sağlayan firmalara Türk Eximbank 4 milyar TL ve 200 milyon dolarlık uygun faizli kredi imkânı sunacak. İGE A.Ş de söz konusu firmalara 2.3 milyar liralık kefalet desteği sağlayacak.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Eximbank Kadın Girişimci Sertifikasyonuna sahip ihracatçı firmalara piyasadaki mevcut faiz oranının 4 puan altında, 3 yıla kadar vadeli 4 milyar lira TL kredi kullandıracak. Söz konusu sertifikaya sahip firmalara yine Eximbank tarafından uygun faiz oranları ile 10 yıla kadar vadeli 200 milyon dolarlık döviz kredisi imkânı sunulacak. İGE A.Ş. de söz konusu firmalar için 2.3 milyar liralık kefalet desteği verecek” dedi.

Haberin Devamı

BAŞVURU ÜCRETİ ALINMAYACAK

“İGE A.Ş. yüzde 1.25 olan kefalet komisyonunu bu firmalar için yüzde 1’e indirirken 2 bin liralık başvuru ücretini de almayacak” diyen Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Firmalarımız, Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri için TSE’nin internet sitesinden başvuru yapabilecekler. TİM ve ihracatçı birliklerimizin sitelerine yapılan başvuruları da biz TSE’nin internet sitesine yönlendireceğiz. Belgeyi almaya hak kazanan ihracatçı ve girişimci firmalarımıza destek mekanizmalarını önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştıracağız.”

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ise, “Kadın girişimcilerimize verilen her destek ülkemizin toplumsal ve ekonomik refahına katkıda bulunacaktır” değerlendirmesini yaptı.

KOMİSYON İNDİRİMİ

İGE A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz de programın hedeflerini anlattı. “İhracatta Kadını Destekleme Projesi ile kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve ekonomiye daha aktif bir şekilde katılımını sağlamayı hedefliyoruz” diyen Akdeniz, avantajları ise şöyle sıraladı: “Kadın ihracatçıların finansmana erişim maliyetlerini azaltmak için sadece kadın destek paketlerine özel komisyon indirimleri uyguluyoruz. Önümüzdeki dönemde hem finansmana erişimi kolaylaştıracak hem de maliyetleri azaltacak yeni ve yaratıcı çözümlerle kadın ihracatçılarımıza destek sağlamaya devam edeceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!