Kaddafi IRA mağdurlarına 2.9 milyar dolar ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi IRA mağdurlarına 2.9 milyar dolar ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 00:00

Libya Lideri Muammer Kaddafi, İrlanda’da IRA’nın terör faaliyetlerinde zarar görenler için 2 milyar pound (2.9 milyar dolar) ödeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Times’ın haberine göre İngiltere ve Libya arasındaki ticaret anlaşması tarihi uzlaşmanın bir parçası olacak. Muammer Kaddafi’nin yaşanan felakete ilişkin ‘Herhangi bir sorumluluk kabul etmediği’ 2  milyar pound ise ‘İyi niyet jesti’ olarak yaptığına dikkat çekildi. Haberde 2 milyar pound’un yaklaşık 800 milyon poundunun direk olarak şiddet mağdurlarına aktarılacağı belirtilirken, ilk ödemenin Libya tarafından sağlanan plastik patlayıcıların kullanıldığı patlamalarda zarar gören ailelere yapılacağı açıklandı.
İnsani jest
Geçtiğimiz eylülde ivme kazanan Libya İngiltere ilişkilerine ilişkin konuşan bir kaynak, Kaddafi’nin ‘Büyük bir insani jest’ yaptığını savunurken, bu jest ile yasal olarak şiddetin sona ermesi ve ticari ilişkilerin hız kazanması için önemli bir adım atıldığını söyledi. Öte yandan Libya, Kuzey İrlanda’da süren geliştirme projeleri için de 1 milyar pound ödeme konusunu gündeme aldı. Libya’nın Kuzey İrlanda ile tarım ihracatını teşvik etmek için projeler geliştirdiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

Libya İsviçreli işadamını 2 yıl sonra bıraktı

İSVİÇRE Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey de, 2 yıldır Libya’da alıkonulan İsviçreli işadamı Max Göldi’nin  ülkesine döneceğini açıkladı. Calmy-Rey  gelişmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sağlayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!