Kaçak elektrikçi başkan kardeşine AKP koltuğu

Güncelleme Tarihi:

Kaçak elektrikçi başkan kardeşine AKP koltuğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2006 00:00

Kaçak elektrik kullandığı belgelerle saptanan Yalova’nın Esenköy Beldesi Belediye Başkanı Adnan Kaptan’ın kardeşi Özer Kaptan hakkında savcılığa suçduyurusu yapılmadı. Bununla da kalmadı Özer Kaptan, AKP yönetim kuruluna seçildi.

YALOVA’da Esenköy Beldesi Belediye Başkanı Adnan Kaptan’ın kaçak elektrik kullandığı tutanaklarla saptanan kardeşi Özer Kaptan hakkında savcılığa suç duyurusu yapılmadı. Kendi işyerinden yanındaki baklavacı dükkanına da hat çektiği belirtilen Kaptan’a ceza yazan memur, Bursa’ya tayin edildi. Özer Kaptan ise kısa bir süre sonra AKP İl yönetimine seçildi. Konu, bir AKP delegesi tarafından AKP Genel Merkezi’ne ulaştırıldı. AKP İl yönetimine seçilen Özer Kaptan’ın kaçak elektrik kullandığına ve siyasi müdahale ile suç duyurusundan kurtarıldığına ilişkin belgelerin de aralarında bulunduğu dosya Ankara’ya gönderildi.

904 BİN YTL BORÇ: Dosyaya göre, Yalova Uludağ Elektrik A.Ş’nin elektrik teknisyenleri, Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan’ın kardeşi Özer Kaptan’ın işyerinde kaçak elektrik kullandığını tespit ederek, tutanak tuttular. İşlemin ardından Özer Kaptan’a bildirim yapılarak, cezasıyla birlikte 904 bin YTL bedel çıkartıldı. 25 Nisan 2006 tarihinde hazırlanan "Kaçak Elektrik Fatura Bildirimi" nin ardından, bu kişi hakkında suç duyurusu yapılması kararlaştırıldı.

İLGİNÇ ZİYARET: Suç duyurusu aşamasında AKP Yalova İl Başkanı Fikri Demirel, Özer Kaptan ile birlikte, Uludağ Elektrik A.Ş İl Müdürü Muharrem Çobankent’i ziyaret etti. Ziyaretten bir süre sonra suç duyurusu yapılmasından vazgeçilirken, tutanağı tutan ve Özer Kaptan hakkında işlem başlatan görevli Bursa’ya atandı. Bu gelişmeden 1 ay sonra 28 Mayıs 2006’da AKP Yalova İl Kongresi yapıldı. Fikri Demirel yeniden aday olurken, il yönetimi listesindeki isimlerden biri de Özer Kaptan oldu. Kongre tamamlanarak, liste onaylandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!