Jeotermal sahaları devrediliyor

Güncelleme Tarihi:

Jeotermal sahaları devrediliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 10:20

Ruhsatlı jeotermal sahaların özel sektör eli ile işletilmesine yönelik olarak Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce (MTA) yürütülen program kapsamında 6 ruhsatlı jeotermal alanı daha ihale edildi.

Haberin Devamı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünce yıl içinde ihaleye çıkarılan Aydın-Sultanhisar, Aydın-Merkez-Köşk Umurlu Sarıköy, Aydın-Germencik Bozköy Çamur, Aydın-Sultanhisar Atça, Manisa-Akhisar Kavaklıdere ile yine Manisa-Salihli Caferbeyli sahaları ihalelerini kazanan veren firmalar açıklandı.

Buna göre, Aydın-Sultanhisar Gökkal Organik Sanayi Şirketi, Aydın-Merkez-Köşk sahası, Karkey Karadeniz Elektrik Üretim Şirketi, Aydın-Germencik Bozköy Çamur jeotermal sahası, Maren Maraş Elektrik üretim şirketi, Aydın-Sultanhisar Atça sahası, Santral Enerji Üretim şirketi, Manisa-Akhisar Kavaklıdere sahası, Aktif enerji sanayi şirketi ile yine Manisa-Salihli Caferbeyli jeotermal sahası ise Permak enerji üretim ve dağıtım şirketlerince işletilecek.

MTA Genel Müdürlüğünün bu yıl ruhsat devri programı arasında yer alan söz konusu sahalarla ilgili devir işlemlerinin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!