JCR, Mega Varlık'ın notunu yükseltti

Güncelleme Tarihi:

JCR, Mega Varlıkın notunu yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 13:30

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating,
 Mega Varlık Yönetim A.Ş’nin planlanan ve tahvil ihraçlarını derecelendirerek 'Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘nu “A- (Trk)” olarak yukarı yönlü revize revize etti; Kısa Vadeli Ulusal Notu ’nu ‘A-2’ olarak teyit etti. Böylece Mega Varlık,  JCR Eurasia Rating tarafından değerlendirlen varlık yönetim şirketleri arasında bu kategoride not ile değerlendirilen ilk şirket oldu.

Haberin Devamı

Mega Varlık Yönetim A.Ş’ nin geçtiğimiz yıl  “BBB+” olarak değerlendirilen Uzun Vadeli Ulusal Notunun “A-” seviyesine yükseltilmesi ile şirket faaliyetinin ikinci yılında yüksek yatırım yapılabilir kategoride not seviyesine ulaştı.

JCR Eurasia Rating tarafından yapılan açıklamada Mega Varlık Yönetim'in yüksek yatırım yapılabilir kategoride bir not ile değerlendirilmesinin rasyoneline ilişkin şunlar kaydedildi:

FARKLILAŞMAYA DESTEK VERİYOR

*Şirketin geliştirdiği iş modelinin güçlü özkaynak gerektirmesi ve bu özkaynak desteğinin hakim hissedar tarafından somut biçimde sağlanması rekabette farklılaşmasına destek veriyor

*Farklılaştırılmış iş modelinin başarılı biçimde uygulanması şirketin finansal sonuçlarından başta yarattığı katma değer, karlılık ve karlılığa bağlı gelecekte oluşacak özkaynak büyüklüğü açılarından  net olarak izlenebiliyor. 

Haberin Devamı

*Yine iş modelinin getirdiği bir sonuç olan ve rakiplerinden ayrışmasını sağlayan en önemli dinamik olarak nakit akımlarının tahmine dayalı olmaması ve teminatlı portföylere odaklanıyor olması finansal olarak şirketi güçlü kılıyor.

ŞİRKETİN DAYANIKLILIĞINI DESTEKLİYOR 

*Satın alınan portföylerin fonlamasının büyük oranda özkaynak ile yapılıyor olması, şirketin üzerinde borç baskısı olmaması iş modelinin getiridiği yüksek karlılığın oluşması sürecinde şirketin dayanıklılığını destekliyor. 

*Mevcut ve çeşitlendirilerek satın alınmış portföyün yüksek seviyede karlılık üretme potansiyelini güçlenerek sürdürüyor olması ve mevcut piyasa koşullarının Şirketin iş modeli kapsamında yeni fırsatlar oluşturuyor olması. 

*Şirketin başta Yönetim Kurulu olmak üzere icranın içindeki tüm yöneticilerinin alanında oldukça deneyimli profesyonellerden oluşması ve profesyonel kadronun giderek güçleniyor olması. 

BAKMADAN GEÇME!