Japon’un notu FED’i yenemedi

Güncelleme Tarihi:

Japon’un notu FED’i yenemedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 00:00

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi önceki günkü tarihi zirvesinin ardından dün, ABD Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alım programını beklenden önce yavaşlatabileceği endişeleriyle küresel ölçekte riskli varlıklardan çıkışa bağlı olarak yüzde 1.96 düşüşle kapandı.

Haberin Devamı

Endeks gün içinde 90.614’e kadar geriledikten sonra, Japan Credit Rating Agency’den (JCR) gelen not artışı haberiyle birlikte yeniden toparlanmaya başladı. Dün kapanışa doğru kayıplarını azaltan endeks 91.000 desteğinin üzerinde 91.351.4 puandan kapandı.

BERNANKE ETKİSİ

FED Başkanı Ben Bernanke’nin dün tahvil alımlarını ekonomide iyileşmenin sürekli bir hal alması halinde gelecek birkaç toplantı içinde azaltabileceği şeklindeki açıklamaları küresel piyasalarda da sert satışlara yol açtı. BIST 100 Endeksi’nin ise günü açılış seviyesinin üzerinde kapatmasını piyasa uzmanları, piyasanın henüz çıkış trendine girmediği şeklinde yorumladı. BIST’te halen düzeltme ve kâr satışı trendinin yaşandığını kaydeden uzmanlar, FED’in haziran ayındaki toplantısının ve ABD’deki istihdam ve büyüme verilerinin çok yakından izleneceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Piyasalar düşüşte
FED Başkanı Ben Bernanke’nin tahvil alım programından beklenenden erken yavaşlatılacağı konusundaki açıklamalarının ardından Japonya’nın Nikkei endeksinin yüzde 7.3 düşüşle kapandı. MSCI gelişmekte olan ülkeler borsa endeksi ve Avrupa’nın 300 büyük şirketini izleyen FTSEurofirst 300 endeksinde de yüzde 2’ye varan düşüşler yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!