Japon Havayolları’nı Budist Başkan kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Japon Havayolları’nı Budist Başkan kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2010 00:00

Japon yönetim gurusu ve Budist rahip 78 yaşındaki Kazuo Inamori, iflas koruma kapsamına alınan Japon Havayolları’na (JAL) Yönetim Kurulu Başkanı olarak getirildi.

Haberin Devamı

Hava taşımacılığı sektöründe yeni olduğunu belirten Inamori “Taşımacılık sektörü için bir amatörüm” derken, şirketin geleceği için elinden geleni yapacağını ifade etti. Inamori, 15 bin 600 kişinin işine son verilmesi dahil şirketin yeniden yapılandırılmasından sorumlu olacak. Inamori, JAL’ı ‘Japonya’nın dünyadaki sembolü’ olarak nitelerken, yeniden yapılandırma çalışmalarının başarılı olacağına inandığını söyledi.
Budist rahip oldu
Japonya’nın en çok saygı duyulan işadamı ve yönetim gurusu olan Inamori, Japonya’nın en büyük ikinci telekom şirketi Kyocera’nın kurucusu olarak biliniyor. Inamori, emekli olduktan sonra 1997’de Budist rahip olmuştu. Çok sayıda kitabı bulunan Inamori, yöneticilik felsefesinin, karşılaştığı engeller üzerine şekillendiğini belirtiyor.
Serveti 920 milyon dolar
Forbes’un listesine göre 920 milyon dolarlık serveti bulunan Inamori, Japonya’nın en zengin 28’inci kişisi. 20 Ocak’ta iflasını açıklayan JAL, 26 milyar dolarlık borcu ile Japonya tarihinin en büyük iflaslarından birini yaşadı. Her yıl 50 milyondan fazla yolcu taşıyan JAL yeniden yapılandırma planı ile iş gücünü yüzde 30 azaltacak ve 3 yılda10 milyar dolarlık acil yardım paketinden yararlanacak.

Haberin Devamı

Asya-Pasifik’te uçak yolcusu ABD’yi geçti

ULUSLARARASI Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Asya-Pasifik bölgesinin 647 milyon yolcu ile 2009 yılında Kuzey Amerika’yı geride bıraktığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!