Japon firmalarının temsilcileri Siirt'te

Güncelleme Tarihi:

Japon firmalarının temsilcileri Siirtte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 11:25

Japonya'daki bazı firmaların yöneticilerinden oluşan 14 kişilik heyet, Siirt'te Kurtalan Çimento Fabrikası, Alkumru Barajı, Organize Sanayi Bölgesi ve yapımı devam eden 2 alışveriş merkezini gezdi.

Haberin Devamı

Japonya'nın önde gelen beyaz eşya, inşaat ve turizm firmalarının yanı sıra SMBC Bankası ile Japon Dış Ticaret Örgütü'nün yöneticilerinden oluşan heyet, Siirt'te incelemelerde bulundu.

Kurtalan Çimento Fabrikası, Alkumru Barajı, Organize Sanayi Bölgesi ve yapımı devam eden 2 alışveriş merkezini gezen heyet, yetkililerden bilgi aldı.

Heyetle Polisevi'ndeki yemekte bir araya gelen Vali Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, Siirt'in Irak ve Ortadoğu pazarına çok yakın olduğunu belirterek, “Siirt, yatırım için çok uygun bir yer. Yatırım fırsatları var. Bizler, kenttin yöneticileri olarak işadamlarına her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.

Vali Aydın, konuşmasının ardından heyet üyelerine, Siirt'i simgeleyen hediyeler verdi. Yemeğe AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören ile Belediye Başkanı Selim Sadak da katıldı.

Haberin Devamı

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu'yu da ziyaret eden heyet üyeleri, kentteki yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye–AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, heyeti Siirt'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gezinin yatırımlara vesile olmasını diledi.

Siirt'in tarihi ve turistik mekanlarını gezen heyet, daha sonra kentten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!