İzocam’la Tek-İz birleşti Koç, yalıtımda güçlendi

Güncelleme Tarihi:

İzocam’la Tek-İz birleşti Koç, yalıtımda güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Koç Topluluğu’nun yalıtım sektöründe faaliyet gösteren iki şirketi birleşti. Cam yünü üretmek amacıyla 1965’te kurulan İzocam Ticaret A.Ş., sanayi sektöründe ısı izolasyonu konusunda faaliyet göstermek üzere Teknik İzolasyon A.Ş. adı altında 1966’da kurulan Tek İz İzolasyon ve Yapı Elemanları A.Ş.’yi bünyesine kattı.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı, İzocam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Bulgurlu, düzenlenen basın toplantısında, aynı sektörde faaliyet gösteren iki şirketi birleştirerek, kaynakların rasyonel kullanımının, işletme sermayesi, nakit değerler ve makinelerinin verimli değerlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

TEK-İZ BİTTİ:

Birleşme ile Tek-İz’in tüzel kişiliğinin sona erdiğini, ismin marka olarak muhafaza edileceğini belirten Bulgurlu, bundan böyle Tek-İz’in, İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Tek-İz Tesisi olarak anılacağını bildirdi. İzocam şirketinin bu birleşmenin ardından yıl sonu hedeflerini revize ettiğini kaydeden Bulgurlu, ‘Buna göre İzocam’ın 2005 yılı net satış hedefi 200 milyon YTL, ihracat hedefi 30 milyon dolar, büyüme hedefi yüzde 13 ve yaratılan kaynak hedefi ise 24 milyon YTL’dir. Birleşmeyle İzocam daha da güçlenerek yoluna devam edecektir’ dedi.

BAŞKA BİRLEŞME OLABİLİR:

Bulgurlu, bir soru üzerine, birleşme sonucu mükerrer kadrolar nedeniyle personel küçülmesinin doğal olduğunu, ancak yaratılacak sinerji nedeniyle ciro ve kárda artışlar olacağını belirtti. Bulgurlu, İzocam-Tek-İz birleşmesinin başlangıç noktasının her iki şirketin de izolasyon ürünleri kullanmasından kaynaklandığını, aynı işi yapan şirketlerde sinerji yaratacak benzer durumlarda birleşmenin olabileceğini ifade etti.

55 bin ton kapasitesi var:

İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut da 5 ayrı tesiste 5 ana ürün grubunda yaklaşık 350 ürün üreten İzocam’ın 55 bin ton kapasitesi ile Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük mineral yün üreticisi olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!