İzmir'e sanat ve tarih müzesi

Güncelleme Tarihi:

İzmire sanat ve tarih müzesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 10:27

İzmir çağa uygun bir tarih ve sanat müzesine kavuşuyor. Kültürpark'ta yapımı süren müzede, binlerce yıllık bir kültür birikiminin ürünü olan tarihi eserler 13 bin 320 metrekarelik bir alahda sergilenecek. Müzenin yapımı tamamlandığında İzmir Arkeoloji Müzesi'de buraya taşınacak. Müzenin bir bölümü de Tarım Müzesi olarak hizmet verecek.

Kültürpark'ta yapımı süren İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'nde tarihi eserler toplam 13 bin 320 metrekarelik alanda sergilenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, müzede eski çağlardan bugüne kadar uzanan çeşitli uygarlık dönemlerine ait kültür ve sanat eserlerinin, çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak sergileneceğini söylediler.

Tarih ve Sanat Müzesi'nin Kültürpark'taki 13 bin 320 metrekarelik alanda yapılacağını belirten yetkililer, müzede taş ve  seramik eserler ile değerli eşyalar binalarının bulunacağını anlattılar.

Müzenin tamamlanmasıyla İzmir Arkeoloji Müzesi eserlerinin buraya taşınmasının planlandığını kaydeden yetkililer, şu bilgiyi verdiler:  

''İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasında, müzenin yapımı, kültür-sanat eserlerinin temini, bakımı ve güvenliğineilişkin protokol imzalandı. Müzenin birinci aşama çalışmaları kapsamında yapılan ihale ile İZELMAN (İzmir Genel Hizmet, Temizlik İşleri, Özel Eğitim, Reklam ve Taşımacılık Ltd.) idari binası, eski Arkeoloji Müzesi binası, 4 nolu pavyon, Mogambo diskonun bulunduğu binaların tadilatı, havuzun elden geçirilmesi, meydanın genişletilmesive düzenlenmesi gerçekleştirilecek. 3 nolu pavyon ile İZFAŞ (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri A.Ş.) Sanat Galerisibinasında yapılacak düzenlemeler ikinci aşama çalışmalar kapsamında ele alınacak. İkinci aşama çalışmaların ihalesi de yapıldı. Her iki aşamanın bitim tarihi olarak 2002 yılının Haziran ayı öngörülüyor.''  

Birinci kısım çalışmalara dahil olan kapalı mekan tadilatlarının başladığını belirten yetkililer, açık alanlardaki çalışmaların İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) öncesinde bitirileceğini bildirdiler.  Toplam 13 bin 320 metrekarelik alan üzerine kurulacak müzenin 3 bin 820 metrekarelik bölümünün kapalı, 9 bin 500 metrekarelik alanının iseaçık olarak değerlendirileceğini kaydeden yetkililer, tadilat ve inşaat çalışmaları devam ettiği için, müzenin hangi bölümünde hangi eserlerin sergileneceğinin henüz belirlenmediğini söylediler.
  
Tarih ve Sanat Müzesi'nin bir bölümünün Ege ve Tarım Müzesi olarak değerlendirilmesinin düşünüldüğü, müzenin hayata geçirilmesiyle İzmir'in kültürel hayatının zenginleşeceği belirtildi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!