İzmir'de Pamuk Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Pamuk Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


İzmir'in Menemen ilçesinde, nakit para verdikleri pamuk üreticilerine açık senet imzalatarak, ürün borcuna karşılık ödeme güçlüğüne düşen köylülerin mallarına haciz getiren bir şirketin 8 yöneticisi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 50 pamuk üreticisinin başvurusunu değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Menemen'de faaliyet gösteren Celepler ve Celpam Pamuk Sanayii Limited Şirketi ile CFG Gıda Sanayii A.Ş'ye baskın düzenledi. Şirket sahipleri Vahit, İskender, Birol ve Ali Celep kardeşler ile oğulları olan toplam 8 kişi gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada, yaklaşık 1.5 trilyon lira tutarında 200 adet çek ve senet ele geçirildi.

Şahısların sorgularında, pamuk üreticisine ekimden önce nakit para vererek, ürün borçlarına karşılık açık senet imzalattırdıkları, yapılan sözleşme gereği bazı mallarını ipotek ettikleri, daha sonra üreticinin ödeme güçlüğüne düşmesiyle de açık senet üzerine yüksek miktarlarda rakamlar yazarak, köylünün mallarına haciz getirdikleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri, şahısların bu yöntemle mağdur durumdaki köylülerin icra yoluyla evlerini bile sattırdıklarını söylediler. Yetkililer, Menemen'de 80 köylünün kendilerine başvurduğunu belirterek, ''Daha binlerce senet olduğunu tahmin ediyoruz. Soruşturma sürüyor'' dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!