Ä°TÜ mezunları, Ar-Ge ve inovasyon için güçlerini birleÅŸtirdi

Güncelleme Tarihi:

İTÜ mezunları, Ar-Ge ve inovasyon için güçlerini birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 11:54

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği, Ar-Ge ve inovasyon konusunda Türkiye'ye liderlik yapmak için güçlerini tek çatı altında birleştirdi.

Haberin Devamı

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü genel kurulda, İTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden 1987 yılında mezun olan Index Grup CEO'su Erol Bilecik, derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi.

Genel kurul sırasında Ä°TÃœ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Åžahin, üniversitenin araÅŸtırma, inovasyon ve giriÅŸimciliÄŸe dayalı deÄŸerlerini tanımlayarak, sürdürülebilir ve kaliteli eÄŸitimi amaçladıklarını anlatan bir sunum gerçekleÅŸtirdi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında, Ä°TÜ’nün 250. yılını kutlayacaklarını belirten Rektör Muhammed Åžahin, Ä°TÜ’nün dünya üniversiteleri arasında ilk 10’a girmesini hedeflediklerini kaydederek, hedefe ulaÅŸmak için her alanda atılım yapmaya devam ettiklerini açıkladı.Â

Haberin Devamı

21. yüzyılın üretim yapıtaşlarını, ‘ar-ge, inovasyon, ileri teknoloji’ gibi kavramların oluşturduğunu ifade eden İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Çelebioğlu, iş dünyası ile üniversitenin el ele vererek, Türkiye’ye liderlik etmeye devam edeceğini söyledi.

Ülkemizdeki yaklaşık 88 bin araştırmacının 11 binin İTÜ bünyesinde olduğuna değinen Selami Çelebioğlu, şunları söyledi:

“Her 8 araştırmacıdan biri, İTÜ’de ar-ge çalışması yapıyor. İTÜ, her konuda olduğu gibi ar-ge çalışmalarında da dünyanın sayılı üniversiteleri arasında bulunuyor. İş dünyasının etkin ve güçlü isimleri, geçtiğimiz günlerde yapılan mezun derneği yönetiminde görev aldı. Böylece, üniversitemizin yaptığı araştırma çalışmalarına, iş dünyası olarak daha fazla katkı sağlayacağız; üniversite-sanayici işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyeceğiz. Geleceğin Bill Gates’leri, Steven Jobs’ları İTÜ’den çıkacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!