iTower’le ‘ofis’e girdi 246 bin dolara satacak

Güncelleme Tarihi:

iTower’le ‘ofis’e girdi 246 bin dolara satacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 00:00

Şişli’nin Türkiye ekonomosine katkıda bulunan pek çok şirkete ev sahipliği yaptığını belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, Fer Yapı-Sinpaş GYO ortaklığındaki ilk ofis projeleri iTower’ın inşaatına Bomonti’de başladıklarını söyledi.

Her ofisin bölünebilir bölümlerden oluşması sayesinde aslında bir ofisin birden fazla ofis haline dönüşebildiğini anlatan Kumova, şöyle konuştu: “Farklı bölümlerin oluşturulabilmesinin sağlanırken, kullanım maliyetlerini düşürmek adına harcadığın kadar öde sistemini kullanacağız. Binada 213 ofis bulunacak.” Metrekare fiyatlarının 3 bin 700-5 bin 700 dolar arası değiştiğini kaydeden Kumova, “Üç günde projenin yüzde 15’i satıldı. En çok tercih edilen ofisler 60, 90 ve 150 metrekareliklerden oluşuyor. Şimdilik doktorlar ve avukatlar büyük ilgi gösteriyor” dedi. Projenin mimarı Gökhen Altuğ ise iTower’ı büyük bir kulübe benzeterek, “Çalışmayı eğlenceli hale getirecek aktivite alanları bulunuyor. Proje Aralık 2012’de tamamlanacak. Ofis fiyatları 246 bin dolardan başlıyor” diye konuştu.

Sinpaş’ın ilk denemesi

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2007 yılında SPK’nın kendilerine kısıtlama getirdiğini belirterek, şunları anlattı: “Bize, ‘Siz artık inşaat yapamazsınız’ dediler. Biz de borsaya kote şirketimizin inşaat işlerini müteahitlerimize yaptırmaya başladık. Elimizde arazi stoğumuz var. Daha önce ‘Sadece konut yapacağız’ dedik. Ancak bu Bomonti’deki arsayı ofis olarak değerlendirmek istedik. Bu bizim ilk denememiz olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!