İTO’da ’kafa attın’ kavgası direkten döndü

Güncelleme Tarihi:

İTO’da ’kafa attın’ kavgası direkten döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 00:00

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) dün yapılan Ocak ayı olağan meclis toplantısında meclis üyeleri Zekai Erez ile Erdal Coşkun arasında kavga çıktı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ı eleştiren Zekai Erez, konuşması sürerken kendisine ’sözlü sataşan’ Erdal Coşkun’un üzerine yürüdü ve ’kafa atma girişiminde’ bulundu. Ancak, kafa hedefine ulaşamadı ve iki işadamı sakinleştikten sonra yaptıklarının yanlış olduğunu kabul ettiler. Önce Erdal Coşkun, Erez’den özür dilerken, Erez de "İkimiz de kabahatliyiz. Ben eski bir üyeyim, o arkadaş da biraz yeni. Sonuçta bu yaşanan İTO’ya yakışmayan birşey oldu" dedi. Coşkun ise böyle bir olayın yaşanması nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, "Kesinlikle kafa atma diye bir şey olmadı. Elde olmayan bir gerginlik. Ben özür diliyorum, unutalım" dedi.

KAVGAYI EREM ATEŞLEDİ: İTO’daki tartışma, Başkan Yalçıntaş’ın Eminönü’ndeki Nuh 1 Han’ın İTO tarafından 7 milyon dolara kadar bir fiyatla satın alınması için meclisten yetki talep etmesiyle başladı. Başkan’ın bu talebini açıklamasından sonra konuşan üyelerden İlhan Erem, Yalçıntaş’ın sözkonusu hanın sahipleriyle dostluğu olduğunu ima etti ve satın almanın şaibeli olacağını ileri sürdü. Erem’in bu sözlerine sinirlenen Yalçıntaş "Bu çok ağır bir itham. Ne demek istiyorsunuz? Ben bu kişileri ne gördüm, ne tanıyorum. Teklifimi geri çekiyorum" dedi. Erem, bunun üzerine yanlış anlaşıldığını, bu ifadeleri kötü niyetle kullanmadığını söyledi.

BAŞKAN SAKİN OLMALI: İTO Meclis Üyesi Zekai Erez, Yalçıntaş’ın konuşmasından sonra kürsüye geldi ve "Başkanın Meclis üyelerini azarlamak, teklifi geri çekmek, sinirlenmek gibi bir lüksü yoktur" dedi. Erez’in bu yöndeki sözleri üzerine, oturduğu yerden ayağa kalkan meclis üyesi Erdal Coşkun da Erez’e sataştı ve kürsüye doğru hareket etti. Erez ise Coşkun’a susması gerektiğini söyledi ve "Otur yerine, haddini bil" dedi. Bunun üzerine iki üye arasındaki gerginlik arttı. Erez, Coşkun’a kafa atma girişiminde bulunurken, meclis yönetimi ve üyeler araya girerek ’fiziki teması’ engellediler ve kavga önlendi. Kavga nedeniyle Meclis toplantısına ara verildi ve Erez, İTO’da bir odada bir süre dinlendi.

BEN MUHALEFE DEĞİLİM: Erez, tartışmadan sonra "Aslında ben ortayı bulmaya çalışıyordum. Çünkü bu mecliste en eskilerdenim ve bu yaştan sonra ne iktidara ne muhafelete oynarım. Bu bana yakışmaz. Ben ortamı gevşetmek için konuşurken o arkadaş müdahale etti ben de yaşça büyük olduğum için daha da sinirlendim. İktira da muhalefete de doğruları söylerim. İTO’ya yakışanın yapılmasını isterim. Ancak bu yaşanan ne yazık ki İTO’ya yakışmadı ve ikimiz de kahat işledik."

Nuh 1’i kongre merkezi yapacağız

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, daha önce 4 milyon dolara aldıkları Liman Han’ın yanındaki Nuh 1 Han’ın oturum alanının 213.5 metre kare olduğunu belirterek, Eminönü’ndeki İTO binasının yanındaki otoparkı da içine alan söz konusu bölgede kongre rezidans veya otel gibi bir proje düşünüldüğünü, ancak henüz projenin ayrıntıları konusunda karar verilmediğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!