ITFC'den katılım bankalarına kredi

Güncelleme Tarihi:

ITFCden katılım bankalarına kredi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 12:52

İslam Kalkınma Bankasının iştiraki olan International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC), Türkiye'de faaliyette bulunan 4 katılım bankasına 60 milyon dolar değerinde murabaha finansmanı kredisi tahsis etti.

Türkiye Katılım Bankaları Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, ITFC'nin 60 milyon dolarlık kredisinin, KOBİ müşterilerine mal alımlarının finansmanında kullandırılması kaydıyla Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankasına tahsis edildiği bildirildi.

Açıklamada, söz konusu kredinin kullandırımına yönelik imza töreninin, yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek İSEDAK toplantısı kapsamında Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile ITFC Üst Yöneticisi (CEO) Waleed Al Wohaib ve katılım bankalarının genel müdürlerinin katılımıyla düzenleneceği kaydedildi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, bu finansmanın, içinde bulunulan konjonktürde katılım bankacılığına olan güvenin bir göstergesi olduğunu, 13 ay vadeli söz konusu kredi limitinin dolar para biriminden katılım bankalarına eşit olarak tahsis edileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!