İtalyan yatırımcılar Türk ortak arıyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyan yatırımcılar Türk ortak arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 11:28

Türk ortak arayan İtalyan şirketleri, Türkiye’deki İtalyan Ticaret Odası'yla Trieste ve Friuli Venezia Giulia Bölgesi’nin Ticaret Odalarının işbirliğiyle 18 Eylül'de Türk işadamlarıyla bir araya gelecek.

Trieste Udine Gorizia ve Pordenone şehirlerinden gelecek olan 48 İtalyan firma Türk şirketleriyle ikili iş görüşmesi gerçekleştirecek ve Türkiye’de nasıl bir işbirliği yapacaklarını ele alacaklar.

İtalyan ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre İtalya’da büyük ilgi gören organizasyona, Friuli Venezia Giulia Bölgesi’nden önemli isimler katılıyor. Bu isimler arasında Illy kahvelerinin kurucusu ve Friuli Venezia Giulia bölgesinin Başkanı Riccardo Illy de yer alacak. Yetkililer ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik gelişim ve işbirliği olanaklarını görüşmek üzere Türkiye'deki çeşitli kurumlarla temasa geçecek. İkili görüşmeler öncesinde gerçekleşecek olan konferansta, yetkililer Friuli Venezia Giulia Bölgesini tanıtacak ve lojistik sektöründen katılan Türk firmalara ayrı bir prezentasyon gerçekleştirecek.

İtalyan Ticaret Heyeti, ahşap mobilya lojistik,metalmekanik, çevre gıda, beton-inşaat makinaları, tekstil havalandırma, oyun havuz yapımı gibi alanlarda işbirliği yapabilecek Türk firmalarla görüşmek için 18 Eylül’de İstanbul’da olacak.

19 Eylül'de ahşap-mobilya sektörü için İnegöl’e, metalmekanik sektörü için Bursa’ya, Çevre sektörü için de İstanbul ve Kocaeli’ye ziyaret gerçekleştirilec.

İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin, İtalyan firmaların bir kısmının Türkiye’de mal ürettirmek ve mallarını satmak, bir kısmının da kendine ortak bulmak istediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!