İtalyan Otomotiv firmaları Türk ortak bulmaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Otomotiv firmaları Türk ortak bulmaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 13:42

İtalya’nın Torino kenti ve çevresinden 12 firmalık bir heyet, “From Concept to Car” (Fikirden Arabaya) Projesi çerçevesinde Türk otomotiv üreticileriyle görüşmek üzere 22-26 Ekim'de Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye’ye gelecek olan heyette mühendislik, dizayn firmaları, plastik ve sac kalıp üreticisi şirketler yer alıyor. Heyet, 22 Ekim’de Uzel’le, 23 Ekim’de Ford Otosan ve Karsan’la, 24 Ekim’de Tofaş ve Renault ile, 25 Ekim’de de Temsa’yla görüşmelerde bulunacak.

"Fram Concept to Car" projesi Piemote bölgesinin önde gelen otomotiv firmalarının yurt dışında tanıtımı ve İtalyan firmalarla dünyadaki firmalar arasında bağ oluşturulması hedefleniyor.

AB tarafından desteklenen proje, üretim tekniği, kalitesi ve kapasitesine göre bin 400 firma arasından seçilmiş 150 firmayı kapsıyor. Bu konuda otomotiv ve sistemleri üreticilerine her türlü teknik, lojistik desteği sağlıyor. Projede bir resimden, dizayndan yola çıkarak, araba üretiminde her aşamayı gerçekleştirebilecek, özellikle mühendislik, dizayn, prototipleme, otomasyon, sistem üretimi ve lojistik alanında uzmanlaşmış firmalar yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!