Ä°talya kemer sıkacak lüks vergisiyle 28 milyar Euro çekecek

Güncelleme Tarihi:

İtalya kemer sıkacak lüks vergisiyle 28 milyar Euro çekecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 00:00

İtalya’nın teknokrat Başbakanı Mario Monti, yarın parlamentoda ekonomik önlemleri açıklayacak.

Haberin Devamı

Çok ciddi bir kemer sıkmaya gidilecek yeni ek pakette gelir vergileri dışında lüks vergilerle özellikle zenginler devlete ilk aşamada 28 milyar Euro kazandıracak. Monti, lüks otomobili, yatı, villası ve özel uçağı olanlardan ek ‘lüks vergisi’ alınacağını açıklayacak.

Marina’daki yata ek vergi

Ä°talya’da halen marinalara baÄŸlı 230 bin teknenin bulunduÄŸu açıklanırken, yatını ve teknesini marinaya baÄŸlayanlara da ikinci bir vergi verileceÄŸi ifade edildi. Yine ikinci evi olanlar da tek ev vergisinin üzerine ikiye katlanarak vergilendirilecek. Üçüncü, dördüncü evler de kendi rakamlarıyla katlanacak. Silvio Berlusconi hükümetinin yüzde 20’den yüzde 21’e çıkarttığı KDV iki puan artırılarak yüzde 23’ten iÅŸlem görecek. Zorunlu tüketim KDV’si gıdada yüzde 4’ten 6’ya, diÄŸer alanlarda ise yüzde 10’dan yüzde 12’ye çıkartılacak. Yılda 55 bin Euro’dan fazla gelir gösterenlerden ek 200 Euro alınacak. Bu rakam 80 bin Euro için 500 Euro, 160 bin Euro için 2 bin Euro olacak.Â

Haberin Devamı

Emekli maaşı 60’ına kadar yok

Monti hükümeti emeklilik hakkını kazananların 60 yaş barajına kadar emekli maaşı alamayacağını, emeklilerin maaş artışının enflasyon rakamları görülmemeksizin 2013’e kadar dondurulacağını da açıklayacak. Aynı Monti hükümetinden bir darbe de eski parlamenterlerine geliyor. Bir gün için bile parlamenter olanların hayat boyu faydalandığı ayrıcalıkların hepsi kaldırılacak. Bedava ev, bedava yolculuk, koruma, araç, çeşitli sektörlerdeki alımlarda indirimler 1 Ocak 2012’de kaldırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!