İtalya’daki fuarda prezervatifle ‘bakire gibi hisset’ havası attı

Güncelleme Tarihi:

İtalya’daki fuarda prezervatifle ‘bakire gibi hisset’ havası attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 00:00

İstanbul Kimyasal Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi şirketler, Bolonya’da (İtalya) düzenlenen “Cosmoprof” adlı kozmetik fuarına katıldı. Ataş Kozmetik, geliştirdiği “bakire gibi hissettiren prezervatif” iddiasıyla vitrine çıktı. Rebul de, bitkisel vitaminle “bilgiyi ütüleyeceğini” öne sürdü.

İSTANBUL Kimyasal Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) düzenlediği ve Türkiye’den devlet desteğiyle 36, bireysel olarak da 12 şirketin yer aldığı dünyanın en büyük kozmetik fuarı Bologna Cosmoprof’da (İtalya) Türk stantları ilgi gördü. Türk şirketleri Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp pazara sürmeye hazırlandıkları “bakire gibi hissettiren prezervatif”, “bilgiyi ütüleyip hafızada yer açan hap”, “golf sopası temizleyen mendil” gibi ürünlerle ilgi odağı oldu. İzlanda’daki yanardağın püskürttüğü külün hava trafiğini alt üst etmesine rağmen, fuara 60 ülkeden 2 bin 248 firma ve 140 bin kişi katıldı.

100 üretici var

100’e yakın büyük üreticinin yer aldığı Türk kozmetik sektöründe firmalar artık inovasyonla büyüme yarışına giriyor. Ata Kozmetik “FE” marka prezervatifleriyle fark yaratmak için erkeklerin ‘bakire kadın’ arzusuna yeni ürünye yanıt verdi. İran, Irak gibi ülkelerden talep gören bu prezervatif, henüz piyasaya çıkmadı. Ata Kozmetik yetkilileri kullandıkları meyve özleri sayesinde vajinayı sıkılaştırma etkisi yapan bu ürünle pazar payını artırmayı hedefliyor. Yetkililer, “Kadınların özellikle belli yaşlardan sonra yaşadıkları kuruluk problemini de gidermek üzere ısıtıcılı, kayganlaştırıcı, genital temizleyici ürünlerimiz de var” diyor.

Golf sopası temizleyecek

Islak mendil üreticisi Sapro’nun İhracat Yönetmeni Yalgın Örnek, “Artık golf sopası temizleme mendili gibi dış pazara yönelik ürünlerle payımızı artırmaya çalışıyoruz. Çay ağacı özlü ayak temizleme mendili, peeling yapan mendil gibi ürünlere de büyük ilgi var. Şimdi de yazın ferahlatıcı etkisi olan ve ilk kez renkli olarak satışa sunacağımız ferahlatan mendiller üzerinde çalışıyoruz. Bu yaz piyasaya süreceğiz” diye konuştu.

Bal kabağı kokacak

Akat Kozmetik de oda spreyleri ve parfüm üreticisi olarak ayırşma çabasında. Bunun için özellikle restoranlardan ilgi görmesini bekledikleri brownie, bal kabağı, Hindistan cevizi gibi koku türevleri olan oda spreylerini satışa sundu.

Beyin kapasitesi artacak

Parfümle büyüyen Rebul de, fuarda artık MFM markasıyla bitkisel vitamin üretimine gireceğini açıkladı. Şirketin en iddialı ürünü de “bilgiyi ütüleyerek hafızada daha fazla yer açtığı ve beyin kullanım oranını artırdığını” iddia ettiği bitkisel hap. Rebul Genel Müdürü Kerim Müderrisoğlu, “B vitamini yüklü bu hapı İngiltere’de ürettirip ithal edeceğiz. Ama formülü tamamen bize ait. Bunun ardından da inceltici krem ve meme ucu iyileştirici krem ile kozmetikte yeni bir alana daha adım atacağız” dedi.

İhracat şampiyonu oldu şimdi iç pazara hazırlanıyor

ÖMERLİ’deki üretim tesislerinde Farmasi markasıyla uzun yıllardır renkli kozmetik, cilt bakım ürünleri, ıslak mendil gibi çok farklı ürün gruplarına yönelik üretim yapan Tanalize Kozmetik, kozmetik ihracatında öne çıkıyor. 1 Haziran’dan itibaren Türkiye pazarına da girme kararı alan Tanalize’nin Bölge Müdürü Gökhan Elçin, “Karar verdik. Artık Türkiye’de de olacağız. Geleneksel satış kanalları yerine, Avon, Oriflame, Amway gibi network satış sistemini kullanacağız. Dünyada 2 binden fazla kozmetik ürünüyle faaliyet gösteriyoruz” diyor.

Flormar, Douglas mağazasına girecek

FUARIN en kazançlı çıkan firmalarından biri de Flormar oldu. Dünyada 1500 mağazalı bir zincir olan Douglas ile ilk etapta Almanya’daki 450 mağazasına girmek üzere bir anlaşma imzalayan Flormar’ın Pazarlama Direktörü Arzu Kartal, “Alışveriş merkezlerinde kiosklarla büyüyoruz. Benzer konsepti yurtdışında da daha çok yaymak için İspanya’da bir ofis açtık” diye konuştu.

Eyüp Sabri, New York’ta mağaza açacak

KOLONYA ile büyüyen Eyüp Sabri Tuncer, havlu, bornoz, sabun, kokulu kandil, esans ve parfüm üretimine de başladı. Tütün kolonyasını bile farklı bir formata sokan Tuncer, bu atılımı şimdi mağazalar açarak desteklemeyi planlıyor. Bunun için iç pazarın yeterince hazır olmadığına inanan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, “6 ay içide New York’ta iyi bir caddede mağaza açacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!