İşyerinde kişiye özel fayda beklentisi arttı

Güncelleme Tarihi:

İşyerinde kişiye özel fayda beklentisi arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

Pluxee Türkiye, FutureBright işbirliğinde çalışan beklentilerinin ne yönde değiştiğini ve yeteneklerin nasıl bir şirkette çalışmak istediklerini ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Katılımcıların bilinç dışını anlamaya yönelik içgörülere dayanan ZMET Metodolojisi kullanılarak gerçekleştirilen araştırmanın sonucuna göre; çalışanların büyük bir çoğunluğu şirketlerinden hem profesyonel hem de kişisel yaşamlarında anne gibi yol gösteren, ilham veren ve destekleyen bir yaklaşım bekliyor. Çalışanlar, günde 8 saatlerini geçirdikleri şirketlere karşı bir bağ hissedebiliyor. Araştırmadan çıkan bu sonucun sebeplerine değinen Pluxee Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Hekimoğlu, “Pluxee Türkiye olarak çalışanların ihtiyaçlarını anlamak ve seslerini işverene duyurmak üzere FutureBright ile yaptığımız araştırma bizlere çalışanların bilinçaltına yönelik çok ilginç bilgiler sundu. Şirketler, bireyleri tam olarak tatmin etmese bile, çalışanın takdir edildiğini ve değer gördüğünü hissettiren uygulamalar, onların kendilerini ailenin değerli bir üyesi gibi hissetmesini sağlıyor ve aidiyet duygusunu besliyor. Bu sebeple; şirketlerin özel çözümler sunması çok değerli. Biz de Pluxee olarak bireylerin iş hayatlarında ve ötesinde, refahına katkıda bulunacak anlamlı, ilgi alanlarına hitap eden kişiselleştirilmiş deneyimler yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL HAYATA DİKKAT

Araştırma metoduna ve sonuçlara değinen Future Bright Ortağı Başak Abdula da sonuçları değerlendirdi. Abdula, “Çalışanın hayatı, iş hayatı ve özel hayat olarak ikiye ayrılıyor. Birey, kendisine ait bu iki hayatın entegre olamayacağının kabulü ile iş yaşamını oto-pilota alıyor ve yeniden yaşamaya başlayabilmek için akşam olmasını ya da hafta sonunun gelmesini beklemeye başlıyor. Çalışanın yaşamının iş yerinden geçirdiği 8 saatten ibaret olmadığı gerçeğini kabul edip onu iş hayatı dışındaki var oluşuyla da bir bütün olarak kucaklayan şirketler fark yaratıyor” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!