İşverene işçi başına 9 bin TL’lik destek

Güncelleme Tarihi:

İşverene işçi başına 9 bin TL’lik destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 08:30

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önergeye göre, 2018 yılındaki istihdama ilave olarak, şubat-nisan ayında işe yeni alınanların 2020 TL’lik ücretleri ve 986 TL’lik vergi ve sigorta primleri 3 ay süresince işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.

Haberin Devamı

Bu da aylık 3 bin 6 TL’lik, 3 aylık ise 9 bin 18 liralık bir destek anlamına geliyor. Bu kapsamda işe alınanların, 9 ay süreyle çalıştırılması mecburi olacak. Ücret desteği nakit olarak verilmeyecek, bunun yerine mahsuplaşma yöntemi tercih edilecek. Kaç kişinin bu teşvik kapsamında işe alınacağına ilişkin ise şu anda bir projeksiyon bulunmuyor.

İŞSİZLERE DE GEREK

İstihdam için getirilen yeni teşvikle ilgili olarak Türk-İş’ten de çağrı geldi. işsizlik fonunun milyonlarca işçiye de bir düzenleme borcu bulunduğunu belirten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi: “Elbette işsizliği azaltmak için düzenleme yapılmalı, ancak bunu tüm taraflarla tartışarak, olası etkilerine bakarak yapmak çok daha şık olur. Sonuçta işsizlik sigortası da sonsuz bir kaynak değil, bu nedenle atılan her adımın tüm sonuçlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekir. Taraflarla da konunun tartışılmasından kimseye zarar gelmez. Fondan milyonlarca işsiz için de bir düzenleme bekliyoruz. İşsizlik maaşı asgari ücretin yüzde 80’ini aşamıyor, bu rakamın en azından asgari ücrete eşitlenmesi gerekir. Yaşanılan ekonomik ortam da dikkate alınarak, işsizlik maaşı sürelerinin uzatılması ve işşizlik maaşı alma koşullarının hafifletilmesi gerekir. Bundan sonraki dönemde böyle bir düzenleme için biz hazırız, tüm taraflara da çağrımız budur.”

 

BAKMADAN GEÇME!