İşveren sendikasında üçlü başkanlık yarışı

Güncelleme Tarihi:

İşveren sendikasında üçlü başkanlık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bünyasinde 17 işveren sendikasını toplayan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) önümüzdeki haftasonu yapılacak seçimlerde üç aday yarışacak. Başkan Refik Baydur ve MESS Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Akın'dan sonra çimento sektörü adına Mesut Erez de adaylığını açıkladı.

Türkiye İşveren Sendikaları Kofederasyonu'nun (TİSK) cumartesi başlayacak genel kurulunda üçüncü bir başkan adayı daha çıktı. TİSK Başkanı Refik Baydur ve MESS Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) bAŞKANI Hamdi Akın'dan sonra Maliye eski Bakanlarından, Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası Başkanı Mesut Erez de adaylığını açıkladı.

Tekstil İşverenleri Sendikası'nın geçtiğimiz ay TİSK'ten çekilmesinden sonra Konfederasyon'da birleştirici bir aday arayışı ortaya çıktı. Konfederasyon üyesi diğer sendikalar da TİSK'deki bölünmenin önüne geçmek için harekete geçtiler. Mesut Erez, birleştirici ve tarafsız aday olarak gündeme geldi. TİSK'e üye sendikaların başkanları yarın akşam Ankara'da bir yemek yiyerek hangi adayı destekleyeceklerini tartışacak.

Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası'nın da Mesut Erez'in birleştirici aday olarak seçime katılmasından memnun olduğu belirtiliyor. Sendika yetkilileri şu an TİSK üyesi olmadıklarını hatırlatarak, ‘‘Sayın Erez, bakanlık yapmış deneyimli bir kişidir. Eğer kendisi aday olur ve seçilirse ardından da bizim iki yıldır TİSK'e yaptığımız önerileri değerlendirirse, sıcak bakarız. TİSK'e tekrar geri dönmemiz gündeme gelir. Biz iki yıldır TİSK'in tarafsız bir şekilde yeniden yapılanmasını öneriyorduk’’ yorumunu yaptılar.

Mesut Erez, 1922 yılında Kütahya'da doğdu. Siyasel Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı'ının çeşitli kademelerinde görev yapan Mesut Erez, 1969 yılında Tarım Bakanı oldu. Daha sonra da Maliye Bakanlığı'da yapan Erez, Başbakan Yardımcılığı da yaptı.

AKIN: ŞANSLIYIM

TÜGİAD Başkanı Hamdi Akın, kendisinin Türkiye Metal Eşya Sendikası'nın (MESS) adayı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

‘‘MESS, TİSK'in en güçlü sendikası. Şansımı çok yüksek görüyorum, çünkü MESS'in adayıyım. Genel Kurul'da 52 delegesi, toplamda da 141 delegesi var. Onun için şansım yüksek görünüyor. Diğer sendikalar da benim adaylığıma sıcak bakıyorlar. TİSK'e üye sendikalar artık profesyonel değil, patron başkan istiyor. Bu amaçla ben aday olarak gösterildim, sanıyorum bu sefer böyle bir tercih olabilir.’’ Genç olmasına yönelik eleştirileri haklı bulmadığını belirten Akın, başkan seçilirse dinamik ve vizyon sahibi bir başkan olarak hizmet vermeye çalışacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!