İstihdam sağlayana 235 bin lira avantaj

Güncelleme Tarihi:

İstihdam sağlayana 235 bin lira avantaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 07:00

İŞKUR’un en az beş çalışanı olan her ölçekten şirketin başvurabildiği İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında, yeni istihdam edilen kişilerin asgari ücret üzerinden maaş ve sigortaları 3 ila 9 ay arasında değişen sürede karşılanıyor.

Haberin Devamı

Çoğu şirketin haberdar olmadığı bu program kapsamında İŞKUR’a kayıtlı ve işsizlik maaşı alan bir kursiyer için işverene sağlanan maliyet avantajı 48 bin TL iken, bu kişinin bilgi güvenlik uzmanı, yazılım mühendisi, endüstriyel robot programcısı gibi geleceğin meslekleri kapsamında olması halinde bu avantaj 235 bin TL’yi buluyor.

Şirketlerin mevcut çalışan sayısının yüzde 30’u kadar yeni kişiyi bu program kapsamında istihdam edebileceğine dikkat çeken Kolay İK’nın CEO’su Çağlar Yalı, “Biz de Kolay İK olarak hizmet verdiğimiz şirketlerin bu avantajlardan eksiksiz olarak yararlanabilmesi için çözüm ortağımız Neprotech işbirliğiyle danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda şirketin programa uygun olup olmadığını, uygunsa kaç kişinin hangi kapsamda yararlanabileceğini ücretsiz olarak analiz ediyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!