İşte en iyi ihracatçılar

Güncelleme Tarihi:

İşte en iyi ihracatçılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 22:24

İSTANBUL Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), 2015 yılında en fazla ihracat yapan başarılı firmaları ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Tekstilin duayen isimlerinin katılımıyla sektör zirvesine dönüşen gecede, 36 firmaya Platin Ödülü, 55 firmaya Altın Ödülü takdim edildi. İTHİB Başkanı İsmail Gülle:

“Türkiye’nin 2023 hedefleri için büyük özveriyle çalışan sektörümüz, artan üretim, ihracat ve istihdam rakamlarına çok önemli katkılar sağlıyor. Ülke ekonomisi için katma değer yaratan tekstil, daha fazla itibar görmeyi hak ediyor” dedi. Gıda ve hazır giyimden sonra en fazla istihdam yaratan sektörün tekstil olduğuna dikkat çeken TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, “Tekstil sektörümüzün 2023 hedefi 20 milyar dolar. Yüksek katma değer yaratmak için dört ana bileşen olan Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarım büyük önem taşıyor” dedi.

TEKSTİLE DESTEK

Ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin de tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinin göz bebeği olduğunu belirterek, “Türkiye’nin tekstil sektöründen çıkması gibi bir ihtimali yok. Tekstil, Türkiye sanayisinin ve kalkınmasının lokomotifidir. Böyle bir sektörü desteklemek ve daha ileri taşımak görevimiz. Sektörde katma değerin artırılması için önemli destek modellerini hayata geçirdik ve yenilerini de çok yakında açıklayacağız. Yeni marka desteklerimiz yolda. Sektörün derdine derman olacak kararları birlikte alacağız” dedi. Gecede Platin ödül alan firmalar arasında ilk üç sırayı Ak-Pa Tekstil İhracat Pazarlama, Aksa Akrilik Kimya Sanayi ve Kordsa Global Endüstri Ticaret paylaşırken, Altın ödül kategorisinde ise Sepa Mensucat Sanayi, İleri Giyim Sanayi ve Polimer Plastik Sanayi ilk üçte yer aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!