İstanbul’da nükleer enerji buluşması

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da nükleer enerji buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 07:00

İstanbul’da 5’inci Nükleer Santrallar Fuarı ve 9'uncu Nükleer Santrallar Zirvesi düzenlendi.

Haberin Devamı

21-22 Haziranda düzenlenen foruma Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ve Akkuyu Nükleer de katıldı. Akkuyu Nükleer Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva, foruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Akkuyu NGS proje şirketleri her NPPES, Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralının inşasındaki tüm potansiyel katılımcılar için bir iletişim platformudur. Tüm Türk tedarikçilere proje hakkında güncel bilgi sağlamak bizim için çok önemli” dedi.

İŞBİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

Akkuyu Nükleer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko NPPES-2023’ün açılış törenin yaptığı konuşmada Rosatom olarak yeni işbirliği görüşmelerine açık olduklarını belirtti. Dedusenko, “Elbette buna yeni yüksek kapasiteli nükleer güç santralı projeleri de dahil olabilir, ancak her şey bunlarla kalmayacaktır. Potansiyel ortaklarımıza su arıtmadan araştırma reaktörlerine ve nükleer tıbba kadar çeşitli alanlarda ürün ve çözümler sunmaya hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akkuyu Nükleer İnşaat ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin de Akkuyu NGS’nin Türkiye’de yeni bir endüstri oluşturduğunu söyledi.Sezemin, “Geçtiğimiz yıl, projeye sağlanan ekipman, malzeme ve hizmetler için Türk şirketlerine verilen sözleşmelerin toplam tutarı 4.3 milyar dolara yükseldi” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!