İstanbul vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 12:22

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, vergi mükelleflerin hem gönüllerinde hem başlarının üstünde hem de milletin tahtında yerlerinin farklı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Mutlu,  “Şuna samimi olarak inanın bol kazançlarından böyle bol bol vergi veren değerli iş adamlarına bu millet dua ediyor. Diyor ki 'kazanın ve bu milletin kalkınması için verginizi verin, hayır yapın ve biz de size dua edelim” dedi.

“23. Vergi Haftası” etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da ilk 5'e giren kurumlar vergisi ve ilk 5'e giren gelir vergisi mükelleflerine yönelik ödül töreninde konuşan Mutlu, burada bulunan tüm vergi mükelleflerini tebrik ettiğini belirterek, veren elin alan elden üstün olduğunu anımsattı.

Mutlu konuşmasında şunları ifade etti:
“Sizin hem gönlümüzde hem başımızın üstünde hem de milletin tahtında yeriniz farklı. Şuna samimi olarak inanın bol kazançlarından böyle bol bol vergi veren değerli iş adamlarına bu millet dua ediyor. Diyor ki 'kazanın ve bu milletin kalkınması için verginizi verin, hayır yapın ve biz de size dua edelim' Bu milletin duası sizinle birlikte olduktan sonra seneye siz ve başka rekortmenler inşallah burada çok daha ödüller dağıtacağız. Bu gururu birlikte yaşayacağız.

Haberin Devamı

Çok değerli iş dünyamızın temsilcilerini, kurum yöneticilerini ve değerli vergi çalışanlarını da bu vesileyle kutlamak istiyorum. Bir elin nesi var iki elin sesi vardır. Biz vergiciler ve vergi verenler bir aileyiz.

Dostluğu ve aile bağlılığı içerisinde birbirimizi koruyarak bu duruşumuzu sürdüreceğiz. Siz yaşayacaksınız ki millet de yaşayacak. İnşallah devletimizde bu milletin kazançlarından elde edilen her kuruşu çok kutsal olan milletin hakkını en iyi şekilde hizmete dönüştürmek için gayret sarf edecektir. O konuda kamu bürokrasisi de şeffaf, adil, süratli inşallah bunları hizmete dönüştürür. Mükelleflerimizin hep bol kazanmalarını diliyoruz. Bol kazanacaksınız ki bol verebilesiniz.”

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın ise Türkiye'nin devletlerarası dengede söz sahibi olmasının hepsine gurur verdiğini dile getirerek, bunun altına bakıldığı zaman Türkiye'nin ekonomik gücündeki artış, yükseliş ve dışarıya ekonomik açıdan bağlı olmamamın Türkleri gerçek anlamda Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi “bağımsız milletler seviyesine” eriştiren bir duruma getirdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Dakın, “Ekonomik anlamda bizi güçlü kılan toplam vergi gelirlerimizin artması, cari açıklarımızın inşallah önümüzdeki günlerde de azalması, ama gelişmiş ülkelerdeki gibi vergi gelirlerinin her geçen gün artması bizi eminim çok daha güçlü kılacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlerle veya başkalarıyla bu toplantılar yapılmaya devam edecek. Önümüzdeki yıllarda daha çok vergi toplayarak bir araya gelmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Dakın, burada gerçekleştirilen törende ödül alanların tüm mükelleflere örnek model olacağını söyledi.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül de, her yıl bu hafta düzenlenen vergi haftasında çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, bu yıl da etkinlikler kapsamında vergi mükelleflerine ödüllerini vermek üzere toplandıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi'nin son 10 yılda büyük atılımlar gösterdiğine dikkati çeken Sarıgül, bunun temelinin de son 10 yılda ekonomi ve siyasi yönetimindeki anlayışın bir sonucu olduğunu söyledi.

Artık mükelleflere çok daha iyi hizmet verir duruma geldiklerini kaydeden Sarıgül, artık eski anlayışların büyük ölçüde terk edilmiş olduğunu belirtti.

Ödüller

*Konuşmalar ardından düzenlenen ödül töreninde Vali Mutlu, Türkiye Garanti Bankası Anonim Şirketi adına Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e ödülünü verdi.

*Suna Kıraç'ın ödülünü İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz'den Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun aldı.

*Mustafa Vehbi Koç'un ödülünü Ali Tarık Uzun, Mustafa Dakın'dan aldı.

Haberin Devamı

*Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi adına ödülü İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Bülent Sarıgül'den aldı.

*General Elektrik (GE) Araştırma ve Müşavirlik Limited Şirketi adına şirket yetkilileri ödülü İstanbul Defterdarı Bekir Bayraktar'dan aldı.

*Akbank Anonim Şirketi adına ödülü Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Fahrettin Özdemirci'den Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil aldı.

*Semahat Sevim Arsel adına Ali Tarık Uzun ödülü İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Özcan Avci'dan aldı.

*Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi adına ödülü Turkcell Hazine ve Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Murat Doğan Erden Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kıyak verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!