İstanbul’un lalelerine 906 bin YTL harcanmış

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un lalelerine 906 bin YTL harcanmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin bu yıl düzenlediği lale dikiminin maliyetinin 906 bin 724 YTL olduğu hesaplandı. İstanbul Milletvekili Emin Şirin, 1 Mayıs’ta Bilgi Edinme Yasası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, kaç lale soğanı dikildiğini, cinslerinin neler olduğunu, hangi bölgeye kaçar adet dikildiğini, dikim ücretinin ne olduğunu, hangi firmadan ne kadar soğan alındığını ve soğanların ne kadarının yerli üretim ne kadarının ithal olduğunu öğrenmek istedi.

Belediye yanıt vermeyince Şirin, durumu Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na şikayet etti. İtirazının Temmuz ayı başında Kurul’da haklı bulunması üzerine Şirin, Ağustos ayı başında aynı sorularla belediyeye yeniden başvurdu.

850 BİNİ VATANDAŞA: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol’un verdiği bilgiye göre, İstanbul’da toplam 3 milyon 778 bin 20 adet lale soğanı dikildi. 20 ayrı cinste olan bu soğanlardan 850 bini vatandaşa dağıtılırken, 150 bini de saksılara dikildi. Lalelerden geriye kalan 2 milyon 778 bin 20 tanesi de 16 ayrı bölgeye dikildi. Lale soğanlarının belediye kuruluşlarından Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından temin edildiği, lale bitkisinin birisinin 20 YKr, dikim maliyetinin de 4 YKr olduğu bildirildi. Buna göre 3 milyon 7778 bin 20 lalenin toplam maliyeti 906 bin 724 YTL’yi buldu. Açıklamada "Soğanların tamamı yerli firmadan temin edilmiştir" denildi, ancak soğanların kökeninin neresi olduğuna açıklık getirilmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!