İstanbul iş dünyasından ‘Filistin deklarasyonu’

Güncelleme Tarihi:

İstanbul iş dünyasından ‘Filistin deklarasyonu’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 07:00

Filistin’e saldırılar siyaset ve ekonominin gündeminde. Çatışmaların başladığı günden bu yana barış çağrısı yapan Türk iş örgütlerinin Filistin’e insani yardım konusunda destek verme yönünde çağrıları gelmeye başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İsrail’in saldırıları karşısında Filistin’e ortak destek bildirisi yayınladı. Yayınlanan ‘Filistin Deklarasyonu’nda “Gazze’de Filistinliler ile birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu İsrail güçlerini durdurmaya çağırıyoruz. İnsani yardımların bölgeye sürekli bir şekilde ulaştırılmasının devamını sağlamaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TAM DAYANIŞMA MESAJI

“Masum çocukların ve sivillerin öldürülmesi hiçbir şart ve ahvalde kabul edilemez. İsrail güçlerinin bir hastaneyi vahşice bombalamasıyla 500’e yakın Filistinlinin şehit edilmesi ve bir o kadarının da yaralanması, bütün insanlığın vicdanını yaralamıştır” denilen deklarasyonda, bölgeye yönelik yardımların sürekliliğine destek çağrısı da yapıldı.

İTO yönetiminin imzasını taşıyan metinde şu ifadeler kullanıldı: “İstanbul iş dünyasının en büyük temsilcisi olan İstanbul Ticaret Odası Meclisi olarak, Gazze’de Filistinliler ile birlikte insanlığın da ölmemesi için uluslararası toplumu İsrail güçlerini durdurmaya ve insani yardımların bölgeye sürekli bir şekilde ulaştırılmasının devamını sağlamaya çağırıyoruz. Gazze halkı ve Filistin ile tam dayanışma halindeyiz. Tarihte eşine rastlanmayacak bu modern barbarlığı ve vahşice saldırıları tüm kalbimizle kınıyoruz. Ayrıca Türk ve dünya iş alemini de, vahşetin ve katliamın bir soykırıma dönüşmeden durdurulup, barışın tesis edilmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!