İstanbul Defterdarlığı ‘sanal ortama’ girdi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Defterdarlığı ‘sanal ortama’ girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Defterdarlığı, kurumu ilgilendiren tüm konularda yurttaşları süratle bilgilendirmek amacıyla internet aracılığıyla saydam bir dönem başlatıyor. İstanbul Defterdarı M. Akif Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, defterdarlık olarak çağdaş ve teknolojik tüm gelişmelerden yararlanmak, bu yolla mükelleflere ve topluma en üst kalite düzeyinde hizmet sunmanın amaç ve felsefeleri olduğunu bildirdi. Bilgi çağının bir gereği olarak defterdarlığı ilgilendiren tüm konularda yurttaşlara en iyi şekilde ulaşmak, birtakım bilgi ve bilgilendirme hizmetlerini süratle iletmek amacıyla internet ortamında bir web sitesi açtıklarını belirten Hamzaçebi, ‘‘www.ist-def.gov.tr’’ adresindeki sitenin sürekli günceltutulacağını ve yurttaşlardan gelen öneriler doğrultusundageliştirileceğini kaydetti.

Hamzaçebi, siteden, defterdarlığın görev alanına ilişkin 134 konuda bilgi alınabileceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, sitenin bilgi alınabilecek bazı önemli bilgi alanları arasında, defterdarlıkça açılan ihale ilanları ile tarihi ve mimari değeri olan ve yönetimi defterdarlıkta bulunan binaların restorasyon ve onarılmaları koşuluyla kiralama ilanları da yer alıyor.

Ayrıca, vergi takvimi, vergi danışma, vergi rehberi, pratik bilgiler, yeni Vergi Yasası'ndan sonra çeşitli vergisel sorunlara yönelik defterdarlıkça verilen muktezaların da yer aldığı sitede, Hazine'ye ait taşınmazlara ilişkin istatistikler, İstanbul'a ilişkin vergi istatistikleri, vergi denetimlerinin sonuçlarına ilişkin istatistikler ve yurttaşların tüm ihbar ve şikayetlerini ilettikleri ‘‘Alo 189’’ No'lu Maliye telefon hattı istatistikleri de yayınlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!