İstanbul AirShow 25-28 Eylül’de düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul AirShow 25-28 Eylül’de düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:02

Paris ile Dubai arasındaki en büyük havacılık fuarı olan İstanbul AirShow, 25 Eylül’de başlıyor. 27-28 Eylül’de halka açık olacak fuara THY’nin dev yolcu uçak alımlarının damga vurması beklenirken, iş jetleri de dikkat çekecek.

Haberin Devamı

ATATÜRK Havali-manı’nda 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ‘İstanbul AirShow’a Türk Hava Yolları’nın dev yolcu uçağı alımı damgasını vuracak. Boeing yeni nesil jumbo jet 747-8’in hem yolcu hem de kargo modelini fuarda sergileyecek. Son iki fuardır A380 uçağını getiren Airbus ise teslimatlarına önümüzdeki aylarda yapılacak uzun menzilli A350XWB’yi ilk defa Atatürk Havalimanı’na indirecek. THY, bir süredir yolcu yoğunluğu yüksek olan uzun menzilli hatlarda kullanmak üzere büyük uçak alımı konusunda imalatçılarla görüşmeler yapıyor. Sipariş verilmesinin yanı sıra kiralama için de teklifler alınıyor. Koltuk kapasitesi 400’ün üzerine çıkılmasıyla THY aynı zamanda slot sorunu yaşadığı, yeni uçuş hakkı verilmeyen noktalarda da seferleri tek bir uçakla yapabilecek.

İstanbul AirShow 25-28 Eylül’de düzenlenecek


Mint Fuarcılık tarafından organize edilen İstanbul AirShow’da iş jetlerinde ise uzun menzilli modeller dikkat çekiyor. Gulfstream G650, Dassault Falcon 7X, Bombardier Global Express, Embraer Lineage gibi uzun menzilli, geniş gövdeli modelleri için Türk iş adamlarından yeni siparişler bekliyor. Orta sınıfta Falcon 2000LX, Challenger 605, Cessna Soverign + gibi uçaklar iş adamlarının beğenisine sunulacak. Turboprop pervaneli Kingair 350, Cessna Caravan+, Pilatus PC12 gibi uçaklar da yakın mesafelere, kısa pistlere uçan iş adamlarına tanıtılacak. Helikopter pazarında AgustaWestland, Sikorsky ve Bell yeni helikopterlerini Türk pazarında yeni satış anlaşmaları yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

İKİ GÜN HALKA AÇIK

Organizasyonun Paris ile Dubai arasındaki en büyük havacılık fuarı olduğunu söyleyen Mint Fuarcılık Genel Müdürü Feyzan Erel, “Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndaki fuara 40’ın üzerindeki ülkeden 200 şirket katılıyor. 25-26 Eylül profesyonellere, 27-28 Eylül’de ise fuar halka açık olacak. 747-8, A350’nın yanı sıra yerli eğitim uçağı Hürkuş ilk defa İstanbul AirShow’da sergilenecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hürkuş GELİYOR

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından tasarlanan Hürkuş eğitim uçağı da fuara gelecek. İlk defa halka açık bir sivil havacılık fuarında sergilenecek Hürkuş son bir yıldır test uçuşlarını sürdürüyor. İki kişilik uçak, sivil kategoride Avrupa Havacılık Otoritesi tarafından sertifiye edilecek. THY Teknik ev sahipliğinde furda yerli yolcu uçağı yapımı konusunda konferans düzenlenecek. Türkiye’deki sanayi şirketlerinin havacılık sektörüne girmesi için yol gösterecek bu toplantılarda yerli yolcu uçağının rotası da belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!