"İsrail'e ekonomik yaptırım beklemiyorum"

Güncelleme Tarihi:

İsraile ekonomik yaptırım beklemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 11:51

İsrail’e yönelik olarak bir yaptırım paketi açıklayan Türkiye’nin, bunun ardından ikili ticari ilişkileri de etkileyecek bazı önlemler alınabileceği belirtilirken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İsrail’e yönelik ekonomik bir yaptırım beklentisinin olmadığını, bu ülkede Türk mallarına yönelik bir boykot olacağını sanmadığını ifade etti.

Mehmet Büyükekşi ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, İsrail Ticaret Odaları Başkanı Uriel Lynn’in, Ankara ile krizin İsrail endüstrisinde ağır zarara yol açabileceği, yüzlerce işçinin işsiz kalabileceği açıklamalarına katılmadığını vurguladı.

“TİCARET BİR ANDA BOZULMAZ”

İsrail’e yönelik ekonomik bir yaptırım beklentisinin olmadığını vurgulayan Büyükekşi, “Burada şu gerçeği kesinlikle göz ardı etmemek gerekir. Ticaretle siyaset birbirine karıştırılmaması lazım çünkü siyaset farklı bir şey. Yarın İsrail özür dilese her şey farklı bir noktaya gelebilir ama ticaret bir anda bozulmaz” dedi.

Büyükekşi, Türkiye’nin ticaret yaptığı İsrail deki Müslüman Filistinlilerin de yaşadığına işaret ederek, “Bunları da unutmamak lazım” değerlendirmesini yaptı.

İsrail’de Türk ürünlerine yönelik bir boykot beklemediğini belirten Büyükekşi, “Türkiye’de de beklemiyoruz. Bundan önce boykot yapıldı denilen ülkelerle bile bir şey olmadı neticede. Geçmişte İtalya ile yaşandı Yunanistan ile yaşandı” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!