İsrail ve İranlı turistlerin İzmir'e ilgisi arttı

Güncelleme Tarihi:

İsrail ve İranlı turistlerin İzmire ilgisi arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 10:12

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yolcu kayıtlarına göre 2007 yılının ilk 6 ayında 64 İsrailli turistin geldiği İzmir'i bu yılın aynı döneminde 2 bin 222 İsrail vatandaşı ziyaret etti. Aynı dönemler içinde İran'dan gelen turist sayısı da 194'ten 1722'ye çıktı.

TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali kayıtlarına göre, 2008 yılının ilk 6 aylık döneminde İzmir'e gelen İsrailli turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3372, İranlı turist sayısı ise yüzde 788 arttı.

Buna göre 2007 yılının ilk 6 ayında 64 olan İsrailli turist sayısı 2008 yılının aynı döneminde 2 bin 222'ye yükseldi.

2007'nin ilk 6 ayında İran'dan gelen turist sayısı 194 iken, 2008'in aynı döneminde bu rakam 1722'ye çıktı.
İsrail ve İran'dan gelen turist sayısında görülen artışı AA muhabirine değerlendiren Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Sunexpres, İzmir ve Çeşme'den çeşitli otellerin üyesi olduğu Destination İzmir grubunun, kentin tanıtımı için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası platformlarda 2006'dan beri tanıtım yaptıklarını ifade eden Tercan, şöyle konuştu:
“Çalışmalarımız kapsamında uluslararası 16 fuarda İzmir'i tanıttık. 40'ın üzerinde yabancı gazeteciyi İzmir'de ağırladık, onlara kenti tanıttık. Bu çalışmaların meyvesidir bu artış. Sunexpres'in İzmir'e yaptığı direkt uçuşlar turist sayısını artırdı. İran'dan Van'a, Gaziantep'e gelenler tek uçakla İzmir'e gelme imkanı buldu. İzmir'e gelmek eskiden bu kadar kolay değildi. İsrail'deki artışın nedeni ise yine tanıtım çalışmalarımız. İzmir İsrail için çok değerli bir şehir. Önemli sinagogları var. İsraillilere İzmir'in ve çevresinin kendileri için ne kadar değerli olduğunu anlattık. Van'da İran ve İsrail'in seyahat acenteleri birliği ile yaptığımız toplantı çok faydalı oldu. Tanıtınca meyvesini alıyorsunuz.”

Tercan, tanıtım faaliyetlerine aynı hızla devam edeceklerini vurgulayarak, “Esnafın zor durumda olduğunu görüyoruz. Bu bizi üzüyor. Bize daha çok turist lazım” diye konuştu.

İZMİR'İ EN ÇOK ALMANLAR TERCİH ETTİ


Yapılan değerlendirmeye göre, bu yılın ocak-haziran ayları arasında İzmir'e gelen her 3 turistten biri Alman.
Gelen turistlerin ülkelerine göre yapılan dağılımda yüzde 33,7 ile Almanya ilk sırayı alıyor. Almanya'yı yüzde 11,1 ile Fransa, yüzde 10,6 ile İngiltere takip ediyor.
Alt sıralarda ise yüzde 1,1'lik payla İsviçre, yüzde 1,2'lik payla ABD, yüzde 1,7 ile İtalya ve yüzde 1,9 ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!