İşportaya yılbaşı bereketi

Güncelleme Tarihi:

İşportaya yılbaşı bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

YILBAŞI alışverişi yapmak isteyen dargelirliler, özellikle Eminönü, Mahmutpaşa ve Beyazıt'taki işportacılara hücum ettiler. Büyük alışveriş merkezleri yerine işportacılara akın edenler, yakınlarına, çocuklarına yılbaşı hediyesi aldılar. Yılbaşının Ramazan ve ay sonuna denk gelmesi nedeniyle kuruyemiş satışlarında ise durgunluk yaşandı. Kuruyemiş fiyatlarının bile kilosu 1 milyon liradan başladığını söyleyen vatandaşlar pahalıktan yakındılar.

İşportacıların yoğun olduğu Eminönü Mısır Çarşısı önünde pantalonlar 3-4.5 milyon, gömlek 3 milyon, kazaklar 1.5-3, montlar 5-15 milyon, ayakakabılar ise 5 milyon liradan satıldı.

Bu arada, büyük alışveriş merkezlerinde de yoğunluk yaşandı. Carrefour, Akmerkez, Galeria gibi alışveriş merkezlerine gidenler, trafiği kilitledi. Alışveriş merkezlerinde özellikle hediyelik eşya satan dükkanlar rağbet gördü.

Yeni yılın Ramazan ayına rastlaması ve ekonomik kriz nedeniyle yılbaşı öncesinde kuruyemişciler ve manavlardan önceki yıllara oranla daha az satış yapılırken, yılbaşı sofralarının değişmez mönüsü hindiler de alıcı bulamadı. Kilosu 1 milyon lira civarında satılan tavuğa alternatif olan temizlenmiş hindinin kilosu 1 milyon 700 bin liradan alıcı bekledi. Eski yılbaşları öncesinde tıklım tıklım olan Mısırçarşısı ve Balıkpazarı gibi İstanbul'a özgü alışveriş yerleri bu yılbaşı öncesinde tenhaydı. Vatandaşlar Ramazan'ın yılbaşı ile çakışmasının yanı sıra ilgi olmamasını ay sonuna bağladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!