İspanyol turizmciler Türkiye'de yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

İspanyol turizmciler Türkiyede yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 11:47

Türkiye Otelciler Federasyonu'na (TÜROFED) başvuran Barselona Fahri Başkonsolosluğu, İspanyol turizmcilerin İstanbul, İzmir ve Antalya'da 4 veya 5 yıldızlı sahil otellerini devralmak istediğini bildirdi.

Barselona Fahri Başkonsolosluğu'ndan TÜROFED'e gönderilen yazıda, ”İspanyol turizmcilerin İstanbul, İzmir ve Antalya'da 4 veya 5 yıldızlı sahil otellerini devralmayı talep ettiği, iki tarafın gizlilik anlaşması yoluyla görüşmesinin sağlanmasının istendiği” belirtildi. Yazıda, ortalama 400 odalı otellerin tercih edileceği ve satın alma opsiyonlu olmak üzere 10 seneden az olmamak kaydıyla kiralama yapılabileceği belirtildi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Haluk M. Nişlioğlu, İspanyol turizmcilerin ülkemizde turizm yatırımı hazırlığında olmalarının son derece sevindirici olduğunu söyledi.

TÜRK TURİZMİ, AVRUPA'NIN YÜKSELEN YILDIZI

Türkiye'nin yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Nişlioğlu, “Türk turizminin artık Avrupa'nın yükselen yıldızı” olduğunu kaydetti.

İspanya'nın, Avrupa'nın önde gelen turizm ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Nişlioğlu, şöyle konuştu: “Ancak, son yıllarda İspanya'nın turist sayısında ve turizm gelirlerinde düşüş olduğu görülüyor. Türkiye'nin turizm geliri ise her geçen yıl yükseliyor. Özellikle Avrupa'dan Türkiye'ye olan rağbet artmaktadır. İspanyol turizmcilerin ülkemizde otel işletmeciliğine soyunması çok önemli. Türkiye'ye bol para harcayan üst sınıf Avrupalı turistleri getireceklerdir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!