İspanyol havayolu şirketi iflasın eşiğinde

Güncelleme Tarihi:

İspanyol havayolu şirketi iflasın eşiğinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 13:24

Merkezi, İspanya'nın Mayorka adasında bulunan, charter uçak seferleri yapan "Futura" adlı havayolu şirketinin lisansının 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren iptal edildiği ve şirketin iflasın eşiğinde olduğu belirtildi.

Uçuş lisansı iptal edilen Futura'nın elinde bulunan 32 uçaktan, Amerikan şirketi Gecas'a ait olan 15'i geri alınırken, ilk aşamada 1211 işçiden 600'ünün işten çıkarılacağı duyuruldu. Yeniden yapılanmaya gidemeyecek durumda olan Futura için bankaların da kredi vermediği ifade edildi.

Futura'nın yönetim kurulu toplantısı sonrasında bir taraftan çalışanlara "şirketin kapatılmasına hazır olun" denildiği, diğer yandan da tasfiye işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

Mayorka merkezli şirketin pilotları mevcut durumu "Şirket kapanıyor. Buna iflas denir" diye özetlerken, Futura'nın işçilerinin bağlı olduğu sendikanın temsilcisi "Olanlar normal değil. Kasa boşaltılmış, bunun sorumluları olmalı. Şirketin gelirinde sorun yok, giderinde problemler var. Abartılı harcamalar var" şeklinde konuştu.

Genel olarak Avrupa içinde charter uçuşları yapan Futura'nın Türkiye'ye de uçuşları bulunuyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!