İsimsiz kahramanlar

Güncelleme Tarihi:

İsimsiz kahramanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 00:28

Kraliyet Orkestrası’nın 20’nci yıllarına özel verdiği konser öncesinde bir konuşma yapan Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca’nın işçilerine teşekkür etmesi ve insan haklarına vurgu yapması büyük alkış aldı. Tabanca konuşması sırasında Türkmenistan havaalanı inşaatında çalışan işçilerin fotoğrafını paylaştı.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar yurtdışında 132 projeye imza atan Polimeks Holding, 20’nci yılını özel bir konserle kutladı. Bu özel gece için Londra’dan gelen dünyaca ünlü Kraliyet Orkestrası (The Royal Philharmonic Orchestra) Sezen Aksu’nun eserlerini müzisyen Erdal Kızılçay’ın düzenlemeleriyle ayeniden yorumladı. Konserden önce bir konuşma yapan Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Türkmenistan havaalanında çalışan işçilerin bir fotoğrafını göstererek, “Burada çalışanlar bizim isimsiz kahramanlarımız. Gurur duyuyoruz övünüyoruz onların sayesinde. Onun için en büyük teşekkürü işçi arkadaşlarımıza iletmek istiyorum. Biz bu güzel geceye hazırlanırken çoğu arkadaşımız, hem şirketimiz hem de Türk insanının gururunu parlatmak için mesaiyi harcıyorlar. Alkışlar onların yüreklerini mutlaka ısıtmıştır” dedi.

Haberin Devamı

40 YIL ÖNCE HAYAL ETTİ

Erol Tabanca, başarı hikayesinin 40 yıl önceye dayandığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünlere gelene kadar çok zahmetli günlerimiz geçti. Bugün burada sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sizinle burada birlikte olduğumuz için yüce Tanrımıza sonrasında bizleri yetiştiren ve burada olan analarımıza, bizi yukarıdan seyreden babalarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bu gece aslında yaklaşık 40 yıllık bir hikâyenin sonucu. 40 yıl önce bir genç bir hayal kurdu. O hayalini bugün gerçekleştirdi. O genç benim. Hayallerimizi öldürmemeliyiz, hayallerimiz yaşatmak için çaba sarf etmeliyiz. Biraz vakit alıyor ama hayal edersek ve istersek hayallerimiz gerçek oluyor.

İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Bu yüzden ülkemiz zor günler geçiriyor. Bu ülke mutlaka bu zorlukların üstesinden gelecektir. Öncelikle hayal edelim. Ama bu hayalle birlikte çaba sarf etmemiz gerekiyor. Biraz zaman alacak ama bütün hayallerimiz gerçek olacak. Bugün bir de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bu yüzden insan hakları açısından da özel bir anlamı oldu... Hepimizin İnsan Hakları Günü kutlu olsun. Ayrıca teşekkür etmek istediğim önemli bir şey var; bugünün olgusunu sağlayan Sayın Sezen Aksu’ya teşekkür etmek istiyorum, Sayın Erdal Kızılçay’a çok teşekkür etmek istiyorum. Marcello Rota, The Royal Philharmonic Orchestra’sına ve İstanbul Filarmoni korosuna çok teşekkür etmek istiyorum.”

 

Haberin Devamı

İsimsiz kahramanlar

Erol Tabanca, geceye katılanlara “Aşkabat Uluslararası Havalimanı” projesinde çalışan işçilerin fotoğrafını gösterip teşekkür etti.


1995 yılında 3 girişimciyle kuruldu

POLİMEKS İnşaat, üç girişimci ortak Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995 yılında kuruldu. Üç kurucu ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks İnşaat, kuruluşundan bu güne geçen 20 yıllık sürede başta Türkmenistan’da olmak üzere toplam 132 projeye imza attı. Polimeks, 2015 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslararası Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 250 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 62’nci, Türkiye’de ise 3’üncü Sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Aşkabat’a dev ‘spor kompleksi’

POLİMEKS’in Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta inşasına devam ettiği Olimpiyat Kompleksi, şirketin en büyük projeleri arasında. Asya Salon ve Uzakdoğu Dövüş Sanatları Oyunları’na (AIMAG 2017) ev sahipliği yapacak kompleks, global spor organizasyonlarına uygun çok yönlü yapı ve tesislerinden oluşacak. 3 fazda inşası devam eden Aşkabat Olimpiyat Kompleksi 1 milyon 466 bin 400 metrekare üzerine inşa edilecek. Komplekste 15 bin kişilik kapalı arena, 5 bin kişilik su sporları merkezi, 4 bin kişilik kapalı tenis kompleksi, 5 bin kişilik kapalı atletizm salonu, 450 ve 800 yatak kapasiteli 2 otel, 12 bin kişilik sporcu rezidansları planlandı.

BAKMADAN GEÇME!