İSEDAK toplantısı yarın

Güncelleme Tarihi:

İSEDAK toplantısı yarın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 16. Toplantısı, yarın İstanbul The Marmara Oteli'nde başlıyor.

İsedak yüksek düzeyli uzmanları, yarın ve Salı günleri, DPT Müsteşarı Akın İzmirlioğlu'nun başkanlığında toplanarak, gündemdeki konularla ilgili hazırlık çalışmalarını tamamlayacaklar. 25 Ekim Çarşamba günü ise açılış oturumuna Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlık edecek. Açılış oturumunun ardından Cumhurbaşkanı Sezer, toplantıya katılan ülkelerin heyet başkanları ileuluslararası kuruluşların Başbakan ve direktörlerini kabul edecek.

Çarşamba günü öğleden sonra yapılacak Bakanlar Oturumu'na ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli başkanlık edecek.

Toplantıda, üye ülkeler açısından ''Dünya ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirilmesi, Ekonomik İşbirliği Eylem Planı'nın uygulanmasına yönelik gelişmeler, Dünya Ticaret Örgütü ile ilişkiler''gibi konular, gündemin ilk sıralarında yeralacak.

İSEDAK Toplantısı'na, üye veya gözlemci 60 ülkenin ekonomik işlerden sorumlu bakanlar başkanlığındaki heyetler ile İKT Genel sekreterliği ve İKT'ye bağlı kuruluşların temsilcileri katılacak. Toplantı, 26 Ekim Perşembe günü, Başbakan Yardımcısı Bahçeli'nin başkanlığında yapılacak kapanış oturumu ile sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!