İşdünyası: Konu kapandı birlikte duvarı aşalım

Güncelleme Tarihi:

İşdünyası: Konu kapandı birlikte duvarı aşalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI sorununun, siyasi bunalım olmadan atlatılması, ekonomiye de moral verdi. TOBB Başkanı Fuat Miras, Cumhurbaşkanlığı konusunun artık kapandığını belirterek, ‘‘Önümüzde duvara dayanan bir ekonomi var. Bu paketle duvarı aşacağımızı tahmin ediyorum’ dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI süresinin uzatılması ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin reddi, siyasi istikrarı etkilemeyince, ekonomi de moral buldu. İşdünyası, ekonomide başarı için siyasi istikrarın devam etmesi görüşünde birleşiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Fuat Miras, Cumhurbaşkanlığı konusunun artık kapandığını belirterek, ‘‘Önümüzde duvara dayanan bir ekonomi var. Bu paketle duvarı aşacağımızı tahmin ediyorum. Meclis, o makamı çok iyi temsil edecek ismi çıkaracaktır’’ dedi. Enflasyonla mücadele için TOBB ile TİM tarafından başlatılan ‘‘Türkiye enflasyonu yeniyor’’ kampanyası sürüyor. Kampanyayı organize eden iki örgütün yöneticileri dün Ankara'da bakanları ziyaret ederek, enflasyonla mücadelede başarı için siyasi istikrarın şart olduğunu vurguladılar.

İlk ziyaret, Maliye Bakanı Sümer Oral'a yapıldı. Oral, Türkiye'de hiç bir olayın siyasi istikrarı bozmaması gerektiği, aksi halde bunun sorumluluğunun çok büyük olacağını söyledi. Mali dengeleri oturmuş, sağlıklı ve dengeli büyüyen, rekabet gücü olan bir ekonomiyi temel alan program ile enflasyonun makul bir seviyeye indirilmesi ve istikrar içinde kalıcı büyümenin sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Oral, programın halk ve özel kesim tarafından da benimsendiğini ifade etti.

İstikrarı bozmanın sorumluluğu büyük

SÜMER ORAL (Maliye Bakanı):

Türkiye, bu programı mutlaka başarıya ulaştırmalı. Çünkü bu programın uygulanmasında siyasi irade var. Bu siyasi istikrara sahip olmak lazım. Hiçbir olayın siyasi istikrarı bozmaması lazım. Bozarsa da sorumluluğu çok büyük olur.

Oğuz: Artık önümüze bakalım

OKAN OĞUZ (TİM Başkanı):

Türkiye, bu programla enflasyonu yenecektir. Bu konuda siyasi istikrar çok önemli. Sayın Başbakan'ın açıklamaları da son derece sevindirici. Önümüze bakıp, enflasyonla mücadeleye devam edeceğiz.

MÜSİAD: Meclis onur sınavı verdi

ALİ BAYRAMOĞLU (MÜSİAD Başkanı):

Parlamenterler onurlu bir sınavı başarıyla verdi. Ülkelerin istikrarlarının bir kişinin varlığı üzerinde odaklanma devri, Ortaçağ'da ve ilkel kabile devletlerinde kaldı.

Ekonomide Kurtuluş Savaşı başlatıldı

RECEP ÖNAL (Devlet Bakanı):

Bir nevi kurtuluş savaşı gibi ortaya koyduğumuz ekonomik program başarıya ulaşacaktır. Programa aynı tempo ile devam edeceğiz ve sahip çıkacağız. Başbakan Ecevit, bunu çok iyi bildiği için, siyasi istikrarsızlık olmaması için büyük çaba gösteriyor. Başbakan'ın, siyasi istikrarın Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğu yaklaşımını herkes biliyor.

TÜSİAD: Biz artık gündemimize dönelim

ERKUT YÜCAOĞLU (TÜSİAD Başkanı):

Meclis'in bugünden itibaren prosedürüne uygun olarak yeni bir aday çıkartarak üzerinde uzlaşması gerekiyor. Türkiye, bir an önce, IMF stand-by anlaşmasının ve Avrupa Birliği üye adaylığının gerektirdiği siyasi ve ekonomik gündeme geri dönmeli. Türkiye'nin yıllardan beri özlemini çektiği istikrar ortamının devam etmesi, ancak hükümetin uyum içinde çalışmayı sürdürmesi ile mümkündür. Türkiye, Süleyman Demirel'in hizmetlerinden yararlanmaya devam edecektir. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!