İşçi-memur tek çatı altında toplansın istemi

Güncelleme Tarihi:

İşçi-memur tek çatı altında toplansın istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 14:28

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (PETROL-İŞ) Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İsmet Yiğit, “Türkiye'de memur ve işçi konfederasyonları tek çatı altında birleşmeli” dedi.

Yiğit, Petrol-İş Sendikası'na yeni üye olan TÜPRAŞ, GÜBRETAŞ ve Ege Kimya'da çalışan işçilere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında, Türkiye'deki işçi ve memur konfederasyonlarının sayısının çok fazla olduğunu söyledi.
Dünyada sermayenin tek çatı altında toplandığını ifade eden Yiğit, işçi ve memur sendikalarının, birleşen sermaye karşısında güçlü bir şekilde mücadele edebilmesi için mutlaka birleşmeleri gerektiğini belirtti.

Yiğit, şöyle konuştu: “Türkiye'de 5-6 tane memur, 3 tane de işçi konfederasyonu mevcut. Hepsi bölük, pürçük. Herbiri kendi başına iş yapıyor. Bu nedenle sesimiz güçlü çıkmıyor. Aslında işçi, memur hepimiz emekçiyiz. Kafa, kol emekçisiyiz. Hepimiz birbirlerini tamamlayarak üretim yapıyoruz. Bunların hepsinin tek çatı altında toplanması lazım. Türkiye'de memur ve işçi konfederasyonları tek çatı altında birleşmeli.”

Yiğit, şunları kaydetti: “Konfederasyonların birleştiğini bir düşünün. Bir eylemde 'Hadi Ankara'ya gelin' dendiğinde bakın o zaman sesimiz çıkıyor mu çıkmıyor mu? Emeğin güçlü olduğu ancak böyle gösterilir. Memur konfederasyonları, Hak-İş, DİSK, Türk-İş, hepsi bir araya gelip birleşmeli. Demokrasiyi, ancak bu birleşme sağlandığında elde ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!