İş Yatırım, 79 milyon dolar ile ’halk’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

İş Yatırım, 79 milyon dolar ile ’halk’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 00:00

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş, 10-11 Mayıs 2007 tarihleri arasında talep toplama yöntemiyle halka açılacak.

Talep toplamada hisse fiyatı 2.40-3.00 YTL aralığında olacak. Talepler tavan fiyat olan 3.00 YTL’den toplanacak, nihai fiyat daha sonra belirlenecek. Halka arzın büyüklüğü 79 milyon dolar olacak.

HALK Bankası’nın geçen hafta tamamlanan halka arzına liderlik yapan İş Yatırım, Türkiye’de bir ilke imza atarak bu hafta kendisini halka açıyor. 10-11 Mayıs’ta talep toplamaya çıkacak olan İş Yatırım’ın halka arz fiyatı hisse başına 2.40-3.00 YTL aralığı olarak belirlendi. Buna göre İş Yatırım’ın toplam piyasa değeri de 212.2 milyon dolar ile 265.3 milyon dolar civarında olacak. Halka arzdan 62.9-78.8 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefleyen İş Yatırım, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören tek aracı kurum olacak. 18 Mayıs tarihinden itibaren İş Yatırım İMKB’de işlem görmesi bekleniyor.

265 MİLYON DOLAR PİYASA DEĞERİ:

10-11 Mayıs tarihinde talebin tavandan toplanacağı arz, sermaye artırımı ve ortak satış yöntemi ile gerçekleşecek. Halka açıklık oranı yüzde 25.85, ek satış hakkı ile bu oran yüzde 29.73’e çıkacak. Ek satış dahil halka arzdan toplam 85-106.5 milyon YTL (62.9-78.8 milyon dolar)arasında gelir elde edilmesi bekleniyor. 2.40-3.00 YTL fiyat aralığına göre ise İş Yatırım’ın toplam piyasa değeri 286.5 milyon YTL ile 358.2 milyon YTL (212.2-265.3 milyon dolar) arasında oluşacak.

AĞIRLIK YERLİ YATIRIMCIYA:

Halka arzda satılacak hisse senetlerinin yüzde 48’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 52’lik bölümü yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 47’si yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 3’ü ise İş Bankası Grubu çalışanlarına gerçekleştirilecek. Yurtiçi bireysel yatırımcılar, hesaplarında mevcut olan likit fon, döviz ve Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) teminat gösterebilecek. İş Bankası Grubu çalışanları için ayrıca yüzde 1 indirim imkanı sağlanacak. Öte yandan, arza katılacak yatırımcılar, talep sırasında belirtmeleri koşuluyla, halka arzın tavan fiyatı ile nihai fiyat arasında oluşabilecek iade tutarı kadar pay artırım talebinde bulunabilecek.

HALKA AÇILMANIN ZAMANI GELDİ:

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Türkakın, İş Yatırım’ın faaliyetleri, mali sonuçları ile sektörünün önde gelen bir kurumu olarak halka açılma zamanının geldiğini söyledi. Türkakın, "İş Yatırım, sadece bir aracı kurum değil, aynı zamanda sermaye piyasalarının farklı alanlarında uzmanlaşmış iştirakleriyle birlikte bir yatırım bankacılığı kuruluşu. Londra’da Maxis Securities adı altında, yüzde 100 kendi iştirakimiz olan bir şirketi faaliyete geçiyoruz" dedi.

GELİR YATIRIMA YÖNLENDİRİLECEK:

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç ise İş Yatırım’ın halka arzdan elde edeceği geliri, büyüme planları doğrultusunda değerlendireceklerini belirterek şunları söyledi: "Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, hedef kitlemize daha yakın olabilmek için Türkiye’de yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Öte yandan, uluslararası piyasalardaki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Londra’da kuruluşunu tamamladığımız Maxis Securities’in yanı sıra, Avrupa ülkeleri ve Körfez bölgesi de yakın ilgi alanımız içinde."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!