İş dünyasının ‘tape’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasının ‘tape’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:19

TÜRKİYE’nin gündemini sarsan Dışişleri Bakanlığı’nda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların ‘dinlenmesi’ ve ‘yayınlanması’ konusunda bazı iş dünyası örgütleri sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Bu hainler kimlerdir? Ülkesinin sırlarını satmanın ahlaksız bedeli nedir? Bu devlet düşmanlarının ve vatan hainlerinin bir an önce yakalanarak hesap vermeleri sağlanmalıdır” dedi. Çağlar, vatanın kutsal olduğunu vatan olmadan hiçbir şeyin anlamlı olamayacağını vurguladığı açıklamada şunları söyledi: “Ulusal güvenliğimizi tehdit eden her türlü alçakça davranışı, ses kayıtlarını yapanları, dinlemeleri, sızdıranları ve yayınlayanları lanetliyoruz.”
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Çamur Ali Kopuz da, görüşmelerin, ortam dinlemesi yapılarak internete düşmesini, “Ahlaksızlık, vicdansızlık ve vatan hainliği” olarak niteledi. Kopuz, “Bu konuşmayı dinleyen ve internete aktaran bir ülke ise o ülke Türkiye’nin düşmanıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!