İş dünyasının ev ödevi 3 sorun 3 çözüm

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasının ev ödevi 3 sorun 3 çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 07:00

Ekonomi yönetimiyle reel sektörün en kapsamlı buluşması olarak merakla beklenen TOBB Ekonomi Şûrası, 16 Ağustos’ta toplanacak. 365 oda ve borsa başkanının, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanlarla ekonomi şûrasında buluşmadan önce yapması gereken ev ödevi var. Her başkanın dosyasında bölgesiyle ilgili üç sorun ve üç çözüm yer alacak.

Haberin Devamı

Ekonomi yönetimi, bugüne kadarki reel sektör buluşmalarının en kapsamlısını 16 Ağustos’ta yapacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şûrası, 365 oda ve borsa başkanının katılımıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanacak. Tüm il ve ilçelerden oda ve borsa başkanlarının davet edildiği toplantıda reel sektörün öncelikle finansmana erişim sorununu gündeme getirmesi bekleniyor.

RAPOR ÇIKARILACAK

İş dünyasının ev ödevi 3 sorun 3 çözüm


Toplantı, Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında ve TOBB’un evsahipliğinde yapılacak. Ayrıca ekonomi yönetimini temsil eden bakanların ve bürokratların da şuraya katılması bekleniyor. Şuradan verimli bir sonuç alınabilmesi için her oda başkanının ekonomide ve bölgelerinde önemli gördükleri üç sorun ve üç çözümü anlatması planlanıyor. Bunun için bir süre kısıtı da konulacak. Başkanlar, hem mikro hem de makro düzeyde sıkıntıya neden olan durumlar ve bunlara yönelik atılabilecek adımları aktaracak. Toplantı sonrasında “3 sorun 3 çözüm” notlarının bir rapor haline dönüştürülerek, bakanlara ve ekonomi bürokrasisine iletilmesi planlanıyor. Bu görüş ve önerilerden bir bölümünün eylül ayının ilk 10 gününde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’a da yansıtılabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

FİNANSMANA ERİŞİM ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK

İş dünyasının ev ödevi 3 sorun 3 çözüm


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz hafta İSO’da yaptığı açıklamada öncelikli gündemlerinin finansmana erişim ve öngörülebilirlik olduğunu belirtmişti. Hisarcıklıoğlu, “İş planları yapmak, önümüzü görmek ve böylece güven içinde ilerlemek için kamu tarafından ekonomiye ilişkin orta ve uzun vadeli planların kamuoyuyla paylaşılması önemli. Elbette sanayimizin ayakta kalması ve büyümeye devam etmesi için, makroekonomide istikrarın ve güvenin sağlanması ön şarttır. Yeni ekonomi yönetiminin bu yönde hareket ederek, para politikasında başlattığı normalleşme adımlarını memnuniyetle karşıladık. Özellikle KOBİ kredilerinde yaşanan daralma, zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansıyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye’nin önceliği mevcut üretim kapasitesini korumak olmalı. Ticari krediler aniden ve çok sert bir şekilde kesilmemeli. Reel sektörün finansmana erişim taleplerine toptancı bir şekilde olumsuz bakılmamalı” demişti.

BAKMADAN GEÇME!