İş dünyası örgütü ve bürokrasiden koltuğu bırakan siyasete koştu

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası örgütü ve bürokrasiden koltuğu bırakan siyasete koştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 00:00

12 Haziran 2011’de yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde millevekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri için son günde, ‘yarı kamu kurumu’ niteliğindeki ticaret ve sanayi odalarında da çok sayıda istifa getirdi. Ekonomi üst yönetimindeki birçok isim de dün istifalarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar istifa furyasının en çarpıcı isimleri olurken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’a bağlı oda ve borsa yönetimlerinden 15 istifanın kendisine ulaştığını ülke genelinde oda yönetimlerinden milletvekili olmak için istifaların 30’u bulacağını açıkladı. Milletvekilliği aday adaylığı konusuna da değinen  Hisarcıklıoğlu, görevinin başında olduğu mesajını vererek, “Herkes ben aday  olacağım diye bakıyor. Bazı yerlerde istifa ettiğim söyleniyor ama ben görevimin  başındayım. Zaten sizlere de söz verdim. Amaç hizmet etmekse zaten ben hizmet  ediyorum” diye konuştu.
Aygün ve Çelebi CHP’den aday oluyor
ATO Başkanı Sinan Aygün de, 1997’den bu yana yürüttüğü ATO Başkanlığı görevinden ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek “Ülkeme CHP çatısı altında, hizmet vermek için  görevimden ayrılıyorum” dedi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, milletvekili aday adayı olma kararı aldı.  Çelebi, “Sorunların çözüm yerini, kişisel olarak, iktidara aday CHP safları olarak görüyorum ve CHP’den aday olmak için DİSK’teki  görevimden ayrılıyorum” dedi.
Üzülmez: Yeni kulvara giriyoruz
Konya Ticaret Odası Başkanlığı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği görevlerinden istifa eden Hüseyin Üzülmez ise 1992 yılında Konya Ticaret Odasının meclisinde başladığı görevle iş alemine hizmette 20. yılını doldurduğunu söyledi. Üzülmez, yeni bir kulvarda hizmetlerine devam etmek üzere istifa ettiğini AK Parti’den siyasete gireceğini söyledi.
Bayraktar AK Parti’ye
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar da AK Parti’den milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Bayraktar, “Milletvekili seçilemezsem TOKİ’ye dönerim. TOKİ’ye dönmezsem emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırırım” dedi.

Haberin Devamı

Adaylık için istifa edenler arasında hangi bürokratlar var

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 4 bürokrat, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen Sivas’tan, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya Kahramanmaraş’tan, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı Çorum’dan, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Akif Şam da Ağrı’dan milletvekili aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı. Dün diğer kamu kurumlarından isitifa eden bazı isimler şöyleydi: “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden, EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, TEDGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Ankara Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun, Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay, Maliye Başhesap Uzmanı Turgay Bozoğlu,  Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Ahmet Kesik, Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, GİB Daire Başkanlarından Veysel Karani Aksungur, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz,  Deniz Ulaştırması ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ok.

Haberin Devamı

Hangi oda başkanları istifa etti

Kahramanmaraş TSO Başkanı Kemal Karaküçük
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı  Mahmut Arıkan
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer
Muğla Ticaret Borsası Hayati Nizamoğlu
Mustafakemalpaşa Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Ayhan Öztenekeci
Çorlu Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi
Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur
Sakarya Ticaret Sanayi Odası  BaşkanıA. Akgün Altuğ
Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı İmam Hüseyin Çelik
Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Yaşar Özdemir
Gönen Ticaret Odası Başkanı Emin Mehmet Karatan
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler
Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tütüncü
Nazilli Ticaret Odası  Başkanı Ali Gültekin Kılınç
Kocaeli-İzmit Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Keleş
Manisa Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Koşmaz
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan
Nizip Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Altıntaş
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar
Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür
Adana Sanayi Odası  Başkanı Ümit Özgümüş
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şaban Baş
Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!