İntiharıyla kartzede sembolü oldu 10.5 bin YTL’lik krediyi gizledi

Güncelleme Tarihi:

İntiharıyla kartzede sembolü oldu 10.5 bin YTL’lik krediyi gizledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

TBMM’de nöbet sırasında intihar eden polis memuru Bayram Kafalı’nın üzerinden ne kredi kartı, ne de para çıktı. Kafalı’nın geçen yıl iki bankadan 10.5 bin YTL kredi çektiğini, eşi ve babası da intihardan sonra öğrendi. Eşi Ayşe ve babası Mustafa Kafalı, "Bayram, sırlarıyla gitti. Ailevi sorunu, geçim sıkıntısı gibi bir sorun yaşamayan bir kişinin intiharını anlamış değiliz" dediler.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) pazar günü nöbet tutarken intihar eden polis memuru Bayram Kafalı’nın, kredi kartı borcu yüzünden intihar ettiği yolundaki iddialara karşın, bu kişinin üzerinden ne kredi kartı, ne de para çıktı. İki değişik bankadan 10.5 bin YTL bireysel kredi aldığı ortaya çıkan Kafalı’nın intiharı için eşi ve babası "İntiharı bizim için de tam anlamıyla bir sır. Bayram, intihara sırlarıyla birlikte gitti" dedi.

EKSTRELERİ GÖREN YOK: Bayram Kafalı’nın, iki kredi kartı olmasına rağmen ev ve işyerine kart ekstrelerinin gelmediği görüldü. TBMM’deki dolabındaki evraklar arasında da bu ekstrelere rastlanılmadı. Oğlunun kanlar içinde kalan üniformasının cebinden çıkan cüzdandan da kart çıkmadığını belirten baba emekli bankacı Mustafa Kafalı, oğlunun 10.5 bin YTL’lik borcu yüzünden intihar etmiş olabileceğine kesinlikle inanmadıklarını söyledi.

NEDEN KREDİ ALDI BİLMİYORUZ: Bayram Kafalı’yla 12 yıl önce evlenen Ayşe Kafalı, eşinin intiharıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Eşimle hiçbir sorunumuz yoktu. Aldığı maaşla da gayet güzel geçiniyorduk. Eşimin, evliliğimizi olumsuz yönde etkileyecek kötü bir şeyi de yoktu. İşinden çıkınca evine gelir, çocuklarıyla oynardı. Evin ihtiyaçlarını birlikte almaya giderdik. Bildiğim kadarıyla bir maaşını çektiği kart vardı, onun yanı sıra iki bankanın da kredi kartı vardı. Ancak bunları kullanmazdı. Benim de herhangi bir kredi kartım ya da eşime ait kartların ek kartı da yoktu."

İPUCU BİLE VERMEDİ: Eşinin intiharından sonra yaptıkları araştırmada, iki ayrı bankadan iki yılda 10.5 bin YTL bireysel kredi çektiğini öğrendiklerini kaydeden Ayşe Kafalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kredileri ne amaçla çektiğini ne ben, ne de eşimin emekli bankacı olan babası bilmiyoruz. Bana çektiği bireysel krediler hakkında bir şey söylememiş, bu konuda en küçük bir ipucu da vermemişti. Bu konudaki sırrını kendisiyle birlikte götürdü. Kimsenin de bu krediler hakkında bilgisi yok."

KREDİ KARTI ÇIKMADI: Eşinin daha önce TBMM’nin içinde değil, dışında görev yaptığını, böbreklerinden taş düşürdüğü için son dönemde rahatsız olduğunu anlatan Ayşe Kafalı, "15 gün önce görev yeri değişmişti. TBMM’nin kulislerinde görev yapmaya başlamıştı. İçeriye alındığı için de memnundu" dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ: Oğlu 11 yaşındaki Emre’nin geçen yıl sünnetini yaptıran Bayram Kafalı, eşi Ayşe ve 6 yaşındaki kızı Zehra’yla son fotoğraflarından birini burada çektirdi. Bayram Kafalı’yı yakından tanıyanlar da, onun intiharına bir anlam veremediklerini söylediler. Baba Mustafa Kafalı, oğlunun intihardan önce TBMM içinde iki el havaya ateş ettiği yolundaki iddiadan da son derece rahatsız olduklarını, sanki TBMM’ne karşıymış gibi bir hava doğduğunu kaydetti, "Oğlunun intiharının peşini bırakmayacaklarını, ellerinden gelen her türlü araştırmayı yapacaklarını" sözlerine ekledi.

Kanlı üniformasını sobaya atıp yaktım

MUSTAFA Kafalı, oğlu Bayram Kafalı’yla ilgili şunları anlattı: "Oğlumun 10.5 bin YTL bireysel krediyi ne amaçla aldığını eşi de, babası olarak ben de bilmiyorum. Kredi kartından dolayı tıkandığını belirtiyor ama cüzdanından kredi kartı çıkmadı. Bunlar bizi daha da endişelendiriyor. Soru işaretleri olan intihar. Oğlumun kanlar içindeki üniforması geldiği zaman, onu sobaya atıp yaktım. Onun elbiselerini kanlı görmeye dayanamazdım."

Yeni göreve başlayan polis 1000 YTL alıyor

YENİ göreve başlayan lise mezunu polisin eline yaklaşık 1000 YTL geçiyor. Komiser 1100, emniyet amirinin eline 1200 YTL, emniyet müdürü rütbesine gelenlerin eline ise en az 1400 YTL geçiyor. Ancak emeklilikte maaşlar 600 ile 770 YTL’ye iniyor.

Emniyet 50 psikolog alacak

POLİS memurları arasında artan intihar olayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Emniyet, 50 psikolog istihdam edeceğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, Rehberlik ve Danışma Büro Amirliklerinde 42 psikoloğun görev yaptığını belirterek, "2006 yılı için Maliye Bakanlığı’ndan alınan kadro ile birlikte 50 kişilik ilk atamaya müsait kadro mevcuttur. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucu başarılı olanların ilk atamalarının yapılması hususu Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecektir" diye konuştu. Çalışkan, geçen yıl 14-25 Mart tarihleri arasında çeşitli üniversitelerden uzmanların polis memurlarına rehberlik ve danışma eğitim seminerleri verdiğini söyledi. Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 114 birimde psikolojik danışma büroları olduğunu belirterek, "Buraya arkadaşlar kendileri geliyor veya amirleri tarafından gönderiliyor. Durumları acil olanlar ise çeşitli hastanelere sevk ediliyor" dedi. Çalışkan, polis memurlarının psikolojik sorunlarını gidermek amacıyla 54 ilde polis ailelerine stresle mücadele eğitimi verildiğini dile getirdi.

Emniyet: Polis intiharlarını kredi kartına bağlamak yanlış

SON günlerde meydana gelen Emniyet mensuplarının intiharının yalnız kredi kartına bağlanmasının yanlış olduğunu belirten Emniyet yetkilileri, görev başlayan polisin bir daha psikolojik testlerden geçirilmemesinin, moral ve motivasyondan yoksun kalmasının da intiharlara yol açtığını söylediler. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 1992 yılından bugüne kadar toplam 380 emniyet mensubu intihar etti. Bunun da değişik sebepleri var. Örneğin intiharlardan 205’i "ruhi bunalım", 2’si "Rus ruleti" oynanması, 71’i ailevi nedenler, 20’si kız yüzünden, 3’ü sarhoşluk, 79’u ise maddi sorunlar olarak gösterildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!