Internet'ten ilk tomografi cihazı Türkiye’ye satıldı

Güncelleme Tarihi:

Internetten ilk tomografi cihazı Türkiye’ye satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

GENERAL Elektrik Medical Systems tarafından üretilen ve sadece internetten satışa sunulan CT'e (computer tomografi every) bilgisayarlı tomogragi cihazını WEB üzerinden dünyada ilk olarak bir Türk firması aldı. General Elektric Medical Systems Türkiye Satış Müdürü İskender Şerbetçi, 250 bin dolarlık (yaklaşık 145 milyar lira) yeni bilgisayarlı tomografi cihazı için ilk Web satışının kendileri tarafından yapıldığını ve Euro-med tanı merkezi için satın alındığını söyledi.

Viyana'da Avrupa Radyoloji Kongresi'nin düzenlendiği Avusturya Kongre Merkezi'nde CT'e'nin sanal tanıtımında konuşan General Elektric Medical Systems Avrupa Başkanı Rainaldi Garcia, artık düya ticaretinin sanal ortama kaydığını belirterek, ‘‘122 yıllık General Electric ürettiği ileri teknolojiyi artık Web üzerinden pazarlayacak. Bin kişinin geliştirdiği CT'e de web üzerinden satılacak. 3 Mart'ta web sayfasından satışa sunduğumuz CT'e'den 5 tane satıldı. Ancak ilk satış Türkiye'ye oldu’’ dedi. Garcia, CT'e'nin son teknoloji ürünü olmasına rağmen fiyatının emsallerinden ucuz ve sanal dünyada pazarlanan ilk tomografi cihazı olduğunu belirtti. Bu yıl web üzerinden 500 milyon dolarlık satış yapacaklarını belirten Garcia Avrupa'da 6 bin tomografi cihazı bulunduğunu, amaçlarının 2 bini 7 yaşından yüksek olan bu aletlerin yeni teknoloji ile yer değiştirmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

ÇAĞA AYAK UYDURMUŞ

General Electric Medical System Avrupa Başkan Yardımcısı Phill Mc Carty ise web üzerinden 3 Mart'ta satışına başlanan CT'e'ye ilk teklifin aynı gün Türkiye'den yapılmasının kendilerini memnun ettiğini ve Türkiye'nin teknolojik değişime ayak uydurduğunu gördüklerini söyledi. Şu anda 3 bin parça tıbbi ürünü web üzerinden pazarladıklarını belirten Mc Carty, artık üreticilerin stokta mal bulundurma devrini kapattıklarını ve sipariş aldıktan sonra montaja başldıklarını vurguladı. Mc Carty, 5 dilde hazırlanan www. gemedicalsystems.com sayfasından siparişte bulunan alıcılara 20 günde teslimat yaptıklarını söyledi.

CT'e tomografi cihazını geliştiren Thierry Leclercy, yeni cihazın hasta üzerinde daha az radyasyon bıraktığını ve işlemin bir kaç saniyede bittiğini söyledi. CT'e'ye diş doktorlarınında büyük ilgi göstereceğini belirten Leclercy, yeni alette zenon gazı dedektörü yerine high light dedektör kullanıldığını ve CT'e'nin bilgisayar sistemleriyle birlikte 12 metrekarelik bir alanın içine sığabildiğini anlattı.

CT'e'nin tanıtım toplantısına katılan General Electric Medical Systems Türkiye Satış Müdürü İskender Şerbetçi, web üzerinden ilk satışı kendilerinin yapmalarının şirket merkezinde sansasyon yarattığını, bu durumun Türkiye'nin teknolojik gelişmelere çok çabuk uyduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Şerbetçi, Türkiye'de bulunan 370 tomografi cihazının 80 tanesinin kendileri tarafından satıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!